fredag 4 maj 2012
Biffsallad med päron och grönmögelost
Den här goda salladen har vi ätit inte mindre än två gånger de senaste dagarna. Det beror dels på att den vägrade fastna på bild första gången och dels på att den är så god att den absolut är värd att ätas ofta!
Salladen är dessutom ett bra sätt att få en biff att räcka till två personer.
Biffsallad med päron, grönmögelost och balsamicosirap, 2 pers
1 biff
salt, peppar och ev någon god grillkrydda
smör eller olja att steka i
2 portioner romansallad
10 cocktailtomater
2 päron
75 g blåmögelost, t ex St Agur
4 msk röd balsamvinäger
2 msk flytande honung
ev en näve valnötter
olivolja och flingsalt
Krydda biffen och låt den ligga framme en stund och rumstempereras. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Stek biffen på hög värme så att den får fin färg, men är rosa i mitten. Låt den ligga och vila några minuter.
Koka ihop honung och balsamvinäger i en liten kastrull tills det får simmig konsistens. Passa noga, det bränner lätt.
Lägg upp sallad, tomater i halvor, päron i strimlor och ost i bitar på tallrikar. Skär biffen i tunna skivor. Toppa salladen med biffen och rostade valnötter. Ringla över balsamicosirap och servera med flingsalt och olivolja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
10 kommentarer:
Röd balsamvinäger! Finns det?
himmel så gott det låter ... det får bli morgondagens middag
tack för tipset och ha en riktigt skön helg...
Oj, oj, oj, vad gott det låter. Du har lyckats igen, Fröken Dill!
Vad gott det låter med päron i salladen! Har ett par bitar oxfilé i frysen (skämmes, jag vet) som säkert skulle göra sig i det här. Kanske redan till helgen?
Trevlig helg!
Mums! Sådana här sallader är perfekt sommarmat!
Åhå, vilken perfekt sommarsallad. Päron och mögelost, gamla vänner som är så gott så gott.
Ah, St Agur gör mej lätt lycklig! Det ser gott ut!
Martina; både röd och vit brukar finnas i vanliga affärer.
Yvonne; Kul och smaklig spis!
Sara W; många tack!
Lotta; oxfilé i frysen, INTE fy skam!
Frostrosor; så fort solen tittar fram blir jag suger på sallad...
Kim; en suverän kombo, VARJE gång!
Viktoria; en St Agur som är riktigt bra har man börjat kunna hitta i vanliga butiker. Vi är storkonsumenter.
Vilken sallad så härlig! Det är så gott att blanda salt och sött. Tack för ett bra tips.
Oj, den smakkombinationen måste jag prova, verkar magiskt gott...Förhoppningsvis snart i en blogg nära dig :)
www.ensaligsoppa.se
Skicka en kommentar