Jag och min mamma har varit på Matkaravavan. Det var verkligen toppen. Trots att vi kände till de asiatiska affärerna och Hötorgshallen rätt väl redan innan så fick vi ändå en massa aha-upplevelser. Bl a fick vi veta en massa om annorlunda och goda styckdelar av nöt. Vi fick testa fantastiska mezes på Bosphorus och sedan var det förstås en hel mängd asiatiska tips. Jag blev inspirerad och shoppade loss på nudlar, ingefära, vitlökar, chili, citrongräs, krispiga pak choier, spröda vårlökar, söta små lila shalottenlökar, ostronsås, sesamolja och annat gott på China market. Hemma blev det wok på J:s gasspis! Med så fina råvaror är det bara att komplettera med lite kyckling. Snabbt, nyttigt och toppengott! Det går bra att woka i en stekpanna. Men den ska hållas supervarm. Om det är mycket som ska wokas får man göra det i omgångar. Kort tid i varm panna är hemligheten för att grönsakerna ska bli tillagade men ändå behålla sin råa krispighet.
Grönkåls- och brysselkålssallad med dijon- och honungsdressing
20 timmar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar