tisdag 21 maj 2019
Mat till släktknytis
Maj rusar på i sedvanligt majtempo - full fart, både på jobbet och privat.
I helgen var det dags för vår årliga släktträff i vackra Sparreholm. Som vanligt var det otroligt kul att träffa alla och vårt knytisbuffetbord innehöll allt gott man kunde tänka sig.
Jag hade plockat ihop en sallad med färska grönsaker från min varmbänk på balkongen, grillat små asiatiska spett och knepat ihop tillbehör i form av kimchi och en gurkinläggning.
Asiatiska kycklingspett, ca 15 st
500 g kycklinglårfilé
marinad:
1/2 dl japansk soja
1/2 dl mirin
2 msk sherry
1 msk socker
1 msk risvinäger
2 vitlöksklyftor, pressade
Träspett
Blötlägg träspetten.
Ansa kycklinglårfiléerna och skär i små bitar lagom att trä på spett.
Blanda ingredienserna till marinaden. Marinera kycklingbitarna i minst en timme, men gärna över natten i kylskåpet.
Trä spetten.
Grilla på grill eller i grillpanna tills kycklingen är genomstekt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar