tisdag 14 maj 2019

Japansk bordsgrill


J har köpt en liten japansk bordsgrill. Jag var lite skeptisk till ännu en pryl, men efter att ha testat den intensivt under den gångna helgen så måste jag säga att jag är mer än nöjd. Självklart passar grillen bra till små läckra japanska spett och liknande härlig plockmat, men vi upptäckte dessutom att om man är två personer så är den helt perfekt till allt som ska direktgrillas. Inte mycket kol går åt, och den håller sig verkligen relativt sval i botten och på sidorna. Grillen har ett litet rostfritt galler som är lätt att rengöra.

En annan bra sak är att bordsgrillen verkligen sprider en mysig värme. Jag hatar att frysa och flyttar hellre in när det känns det minsta kallt ute. I lördags var det ca 10 grader och regn. Trots det fungerade det hur bra som helst att sitta ute i pergolan och grilla och äta. Fåglarna sjöng som galningar och det var en verkligt fin vårstund.


Hittills har vi provat följande på bordsgrillen:

  • spett med lax och räkor
  • spett med salladslökar i bitar
  • grönsaksspett med paprika och små lökar
  • halverade gemsalladshuvuden penslade med olja, saltade och pepprade
  • shiitakesvampar
  • havskräftstjärtar marinerade med citron, vitlök, örter, olivolja, salt och peppar
  • entrecot i supertunna skivor som efter halva grillningen penslades med teriakesås och sedan doppades i en blandning av äggula och sesamolja
Nu ska vi bara optimera marinader, såser och tillbehör som passar till den här sortens grillning.


Inga kommentarer: