Enda vinterbilden jag hittade... |
Snart är det dags för en långhelg i Sälen med ett femtontal kollegor från jobbet. Vi ska fira avslutet av ett stort projekt. Det ska bli kul. Jag och M kommer ha ansvar för en av de middagar som ska ätas. ROLIGT!
Här är mina förslag på fjällmenyer so far:
- Jordärtskockssoppa med örtkrutonger
- Köttfondue med 4 specialsåser
- Chokladmousse med smak av mörk havannarom
- Halstrade pilgrimsmusslor på bädd av grapefrukt/avokadosallad med asiatiska smaker
- Kryddig fjällröding med couscous, het sås och gröna bönor
- Crepes Suzette på mitt vis med vaniljglass
- Grönärtssoppa med laxrosor
- Hemlagad rostbiff, rödvinssås, café de Parissmör och krämig potatisgratäng
- Sorbet på blodapelsin
- Rårakor med löjrom, smetana och hackad rödlök
- Vild Boeuf Bourguignon (rådjur, hjort eller älg)
- Lingonpaj med kolasås och vaniljglass
- Texmex/Tacobuffet de luxe
- Sallad med tequilamarinerade exotiska frulter
- Polynesiska revbensspjäll
- Thailändsk röd curry på vit fisk
- Ananasglass, serverad i ananashalva
- Carpaccio
- Egengjord ravioli med Karl Johansvamp och ricotta med långkokt tomatsås
- Grillade lammkotletter med sallad
- Tartufo med ägglikör, körsbär, mandel och choklad
Hur ska vi kunna välja en enda?
Var det någon som sa att man brukar åka skidor i fjällen? Neeej, jag vill hellre baka bröd, förbereda snacks och laga mat...
2 kommentarer:
Pilgrimsmusslor och röding låter fantastiskt gott tycker jag :-)
Vad roligt! Röding och pilgrimsmusslor är några av mina egna favvisar, men jag har en liten misstanke (kan vara en fördom) om att mina manliga kollegor föredrar kött. Jag får väl helt enkelt stanna i fjällen en vecka för att hinna äta mig igenom allt...
Skicka en kommentar