tisdag 27 oktober 2015

Rostad zucchini- och citronpasta


Vår favorit bland riktigt snabba vegetariska pastarätter just nu lagas efter ett recept från DN. Eftersom det är J som hittat receptet tillagas rätten ganska troget efter originalinstruktionerna och det blir verkligen jättegott. Lent krämigt med pepprighet från chili och rucola och fräsch syra från citronen.

Vi använde några av de sista egna cocktailtomaterna i rätten och rucola kunde plockas på balkongen. En illstark egen chilifrukt och små vitlökar hade vi också. Odlingssäsongen för squash är däremot slut, så den fick vi köpa.


Rostad zucchini- och citronpasta, 4 pers

350 g pasta, vi tog smala Capellini
1 zucchini
1 msk + 2 msk olivolja
1/2 tsk salt + 1/2 tsk salt
svartpeppar från kvarn
250 g cocktailtomater
1 röd chili (eller mindre om den är illstark)
2 buffelmozzarella
1 ekologisk citron
1 vitlöksklyfta
1 dl pumpakärnor
80 g rucola
flingsalt

Skiva zucchinin och dela skivorna till halvmånar. Stek i olja i en het stekpanna tills de får fin färg. Salta och peppra.

Halvera tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin.

Låt osten rinna av och bryt den i ca 2 cm stora bitar. Skölj citronen noga. Riv skal och pressa ur saft. Blanda osten med citronskal och -saft. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt chili, 2 msk olja, 1/2 tsk salt och svartpeppar.

Rosta pumpakärnorna i en het stekpanna,

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Vänd ner zucchini, mozzarella, tomat och rucola. Strö över pumpakärnor och flingsalt, vrid över lite svartpeppar och servera genast.

Inga kommentarer: