fredag 14 februari 2014

Glad Alla Hjärtans Dag!


Vi ska fira med champagne (present från E och JF, massa tack) och pinfärska skaldjur direkt från Västkusten (inte dem på den skändligt stulna franska reklambilden ovan, men ändå...).

Grejen med skaldjur är att de måste vara helt nyfiskade och inte får vara överkokta. Det spelar ingen roll vilken dyr saluhall man handlar i här i Stockholm. Skaldjuren, som krabba, havskräftor och hummer är nästan aldrig tillräckligt färska och oftast överkokta, för att inte tala om hur dyra de är. Nu har jag hittat en helt fantastisk skaldjursbil som åker upp från Västkusten på fredagsmornar och säljer skaldjur till stockholmska skaldjursfantaster. Vilken grej va?

Måste förresten tillägga att ostron och blåmusslor, som ju är levande när de köps, finns att köpa med god kvalitet även här i stan, t ex på Hötorgshallen.

Skaldjur är bland det bästa jag vet, och jag har kommit fram till att de ska ätas så enkelt som möjligt. Citronklyftor, hemlagad hovmästarsås till krabba, hemslagen majo, möjligen med lite citron- eller chilismak.

Katten Agnes kan tänka sig en eller annan räka så det får hon, men illrarna är inga skaldjursfanatiker så de får fira Alla Hjärtans Dag med sin favorit, råa kycklinghjärtan. (Kanske får Jimmy en extra skvätt laktosfri grädde också, men säg inget till J, som tycker att jag skämmer bort vår underbara tjockis-iller.)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är det möjligt att få reda på var skaldjursbilen står i Stockholmstrakten?

Eva

Fröken Dill sa...

Skicka mail till pers.skaldjursnabelagmail.com och säg att du vill vara med på listan. Nästa gång han kommer är 28e februari!

Kim sa...

Skaldjur är SÅ GOTT! Ett stort plus med att bo här i Göteborg!

Fröken Dill sa...

Jag är SVÅRT avundsjuk på er västkustbor!