I år avnjöt vi en fantastiskt god julskinka. Vi hade köpt en rimmad skinka från en ekologoisk Nibble-gris som ungslagades på låg temperatur, 90 grader, upp till 72 graders innertemperatur och sedan griljerades just före servering på julen.
I mellandagarna har en given frukostmacka varit med julskinka och illstark hemlagad julsenap.
Men idag är det nyårsafton och jag misstänker att en del av er tänker servera någon vickningsrätt frampå småtimmarna? I vår familj har vi i många år lagat en supergod lunch/vickningsrätt på överbliven julskinka. Ta helt enkelt ditt bästa Janssons frestelse-recept, men byt ut ansjovisen mot rejält med julskinkstärningar. Man kan också blanda i lite riven jordärtskocka bland potatisen och det blir gott att toppa med riven lagrad ost innan ströbrödet strösslas på. Frestelse på julskinka är riktig comfort foood, en rätt som jag älskade som barn och jag kan garantera att den smakar lika gott när man är vuxen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar