tisdag 7 maj 2013

Tid för primörer - första egna färskpotatisen!


Ibland lönar det sig att vara slarvig. I höstas glömde jag helt bort att ta hand om en säck där jag odlat potatis. (En sån här supersmart säck.) Löven föll och sedan kom snön. Säcken blev så bra isolerad att vi kunde skörda egenodlade färskpotatisar i söndags! Sorterna var Amadine och Blå Congo.

Igår kväll, den första kvällen med försommartemperatur, åt vi middag utomhus i bostadsrättsföreningens trädgård. Till förrätt blev det såklart nättkokta färskpotatisar med smör, salt och lite klippt dill. Så enkelt och så fantastiskt gott!

Några av de fyndade potatisarna ska få bli utsätt, resten ska vi avnjuta med andakt.

4 kommentarer:

Anna/gourmetgarage.dk sa...

Åh så gott! Finns inget godare :)

Frostrosor sa...

Haha, så roligt! Tänk att något så slarvigt kan blir något så fantastiskt!

Sara på Vardag.nu sa...

Åh, nypotatis! Längtar! Inte alls avundsjuk på dig som ätit det redan. Inte alls...

Fröken Dill sa...

Det var verkligen superlyxigt! I höst tänker jag täcka några nysatta plantor med löv eller halm för att kanske upprepa "slarvet".