fredag 17 maj 2013

Fredagsgott som vid Medelhavet


Med inspiration från Medelhavet dukar vi fram lite snabbt plock. Inga konstigheter, snabbt fixat och väldigt gott till fredagsvinet!

Bruschetta med tomat och basilika

Zucchini med getost och pinjenötter

Säkert kommer vi dessutom att avnjuta några oliver och tunna skivor av den där vansinnesgoda tryffelsalamin som hela min familj blivit smått beroende av.


Bruschetta
baguette
god olivolja
smakrika tomater (jag tog babyplommontomater)
vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
balsamvinäger

Skär baguetten i skivor. Stek frasiga i olivolja. Tärna tomaterna fint. Smaksätt med riven vitlök, salt, peppar, olivolja och lite balsamvinäger. Servera tomathacket på de rostade baguetteskivorna.


Grillad zucchini med getost
zucchini
getost
rinnande honung
salt och svartpeppar
pinjenötter
färsk timjan


Skär zucchini i halvcentimetertjocka skivor. Dela i lagom munsbitar. Klicka på getost, ringla över honung, salta och peppar. Tillaga i några minuter under ugnens grillelement. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Toppa den grillade chèvren med pinjenötter och timjan.


Glad fredag önskar fröken Dill

2 kommentarer:

Lotta sa...

Det ser jättegott ut och det är ju inget fel heller att det är enkelt att fixa till. Det är de bra på runt Medelhavet. Råvarorna för tala för sig själva!

Ha en riktigt skön helg!

Fröken Dill sa...

Hoppas kunna odla lite italienskinspirerat själv framöver. Och detsamma Lotta, fast en skön vecka passar bättre idag.