fredag 17 maj 2013
Fredagsgott som vid Medelhavet
Med inspiration från Medelhavet dukar vi fram lite snabbt plock. Inga konstigheter, snabbt fixat och väldigt gott till fredagsvinet!
Bruschetta med tomat och basilika
Zucchini med getost och pinjenötter
Säkert kommer vi dessutom att avnjuta några oliver och tunna skivor av den där vansinnesgoda tryffelsalamin som hela min familj blivit smått beroende av.
Bruschetta
baguette
god olivolja
smakrika tomater (jag tog babyplommontomater)
vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
balsamvinäger
Skär baguetten i skivor. Stek frasiga i olivolja. Tärna tomaterna fint. Smaksätt med riven vitlök, salt, peppar, olivolja och lite balsamvinäger. Servera tomathacket på de rostade baguetteskivorna.
Grillad zucchini med getost
zucchini
getost
rinnande honung
salt och svartpeppar
pinjenötter
färsk timjan
Skär zucchini i halvcentimetertjocka skivor. Dela i lagom munsbitar. Klicka på getost, ringla över honung, salta och peppar. Tillaga i några minuter under ugnens grillelement. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Toppa den grillade chèvren med pinjenötter och timjan.
Glad fredag önskar fröken Dill
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Det ser jättegott ut och det är ju inget fel heller att det är enkelt att fixa till. Det är de bra på runt Medelhavet. Råvarorna för tala för sig själva!
Ha en riktigt skön helg!
Hoppas kunna odla lite italienskinspirerat själv framöver. Och detsamma Lotta, fast en skön vecka passar bättre idag.
Skicka en kommentar