söndag 7 april 2019

Rödbetschips med getostdipp


Egna rotsakschips som man gör i ugnen är jättegott. Om man använder rödbetor ska man bara komma ihåg att chipsen verkligen tar tid på sig för att torka i ugnen. Jag hade läst olika recept och räknade med mellan 20 till 60 minuter, men det tog över timmen innan chipsen var färdiga.

Skölj rödbetor och skiva i 2 mm-skivor med mandolin. Häll upp några matskedar rapsolja i en bunke. Lägg ner rödbetsskivorna och rör om så att alla skivor blir täckta med olja. Lägg upp så att skivorna inte täcker varandra på bakplåtspappersklädd plåt.

Låt gå i 125 graders varmluftsugn en dryg timme tills chipsen är helt torra och frasiga. Passa på slutet så att chipsen inte bränns. Salta.

För getostdipp mixas hälften tjock yoghurt, hälften kantskuren chèvre. Smaksätt med salt, peppar, hackad färsk mynta och olivolja.


Inga kommentarer: