torsdag 23 januari 2014

Bygget av vårt nya kök är igång


All ledig tid som J och jag INTE har går till bygget av köket och badrummet i vår nya lägenhet. Lite knäppt kanske med tanke på att vi har en byggfirma för badrummet och en snickare till köket.

Fast rivning, bortforsling av det gamla köket och fiffning av ytorna så att man kan börja med bygget av det nya gör vi själva, eller om jag ska vara ärlig, mest J.

Inhandling av allt som behövs faller också på vår lott. Vi handlade en galet stor vagn med grejor på K-krauta i helgen och då är det ändå bara en bråkdel av allt som behövs.

Sedan är det alla beslut. Ett bygge är lite som en stickning. Alla maskor hänger ihop. Ett till synes litet val påverkar ofta helheten. Vi vet t ex att vi ska ha linoljemålade snickerier i någon ljust grå kulör. Men vilken? Grått är ju inte grått, det finns ju mängder med gråa kulörer att välja på. Och den grå vi nu väljer ska med tiden målas på lägenhetens alla snickerier, så det måste bli rätt.

Sedan är det alla småsaker typ armaturer, krokar, lysknappar, eluttag och så vidare, och så vidare...


2 kommentarer:

Lotta sa...

Åh, vad jag är avis (och inte) på att ni har ert projekt kvar! Det är ju så kul men det tar tid och kan vara lite knepigt ibland. Vi gjorde faktiskt köket först, och sedan badrummet. Vi kände att vi inte orkade vara utan både och samtidigt, men så bodde vi ju i byggröran också. Många roliga beslut att ta - fortsatt lycka till!

Och Ulriksdal... Inser att det är alldeles för länge sedan jag var där. Kanske blir det ett besök redan i helgen. Ska ta med stora plånboken bara för det går inte att komma därifrån utan något fint med sig hem.

Trevlig helg!

Fröken Dill sa...

Det kommer att bli jättefint i lägenheten, men just nu är allt kaos. Dammigt precis överallt och stinker avlopp. Tur att vi har kvar lilla lägenheten en månad till!

Jag är helt sjuk på Ulriksdal. Var där igår också, skyllde på att vi skulle besöka byggantikaffären i Överjärva, men egentligen var det ju Slottsträdgården som drog...

Massa trevlig söndag önskar fröken Dill