tisdag 10 september 2013

Måndag med vegetarisk grillningVädret är fortfarande grillvänligt. I de underbara sammetskvällarna lockar Weber-glöden.

Nu är grönsakerna också som allra bäst. Jag har många hemodlade sorter, men det är också lätt att handla goda varianter i vanliga butiker. Paprikor i olika färger, aubergine, zucchini, morot, lök, purjo och så vidare.

För att inte sakna kött eller fisk när man grillar gäller det att tänka till. Gnisslig halloumi, några skogschampinjoner, crunchiga pannrostade cashewnötter och en dressing över det färdiggrillade är några tips.

Allt som ska grillas penslas med olivolja, saltas och peppras. En dressing med olja, citronsaft, vitlök och några örtkryddor fungerar fint att sprinkla på. En grönsallad och en enkel vitlökssås på bas av tjock yoghurt till det hela och måndagskvällen är räddad!

5 kommentarer:

Tant Russin sa...

Härlig mat i min smak: färggrann och fräsch. Äter inte så ofta kött, och saknar det inte heller så ofta faktiskt... Men som sagt, det gäller att tänka till!

Fröken Dill sa...

Jag äter i och för sig både kött och fisk, men det är något speciellt med vegmiddagar då man inte ens saknar dem! Fler sådana idéer vill jag samla på mig.

Evelina sa...

Wow! Ser fantastiskt gott ut. Vilka underbara färger!

Evelina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fröken Dill sa...

Ja, alla goda grönsaker som är i säsong nu bjuder verkligen på både färgprakt och härlig smak! De kom inte med på denna bild, men jag skördar morötter som är gula, oranga i olika kulörer, grön-vita och lila!!!