torsdag 19 september 2013

Ett steg på vägen till det perfekta köket!Ibland önskar jag att jag var en sån där person som hade pengar på lut för välbehövlig totalrenovering av köket (när jag ändå önskedrömmer kan jag ju lägga till badrummet på den listan också...). Så är nu absolut inte fallet, varför renovering får ske lite pö om pö när pengar och/eller tid finns.

För flera år sedan installerade vi en diskmaskin. En högst älskad pryl som säkert räddat vårt förhållande flera gånger om. Istället för att bråka om disken somnar vi till maskinens trygga brum. Problemet är bara att köket är litet och för att rymma diskmaskinen var vi tvugna att ta bort en lådhurts. 

Vi har i åratal levt med tusentals köksprylar på olämpliga ställen. Svåråtkomliga i skåp i sovrummet, på diskbänken i korgar och i värsta fall på "bra ställen", vilket kunde vara i en påse längst in i garderoben, i badrumsskåpet, på landet eller någon annanstans där man absolut inte hittade dem när de behövdes.

I somras tog vi äntligen tag i saken och monterade en smart hylla. När man har ont om kvadratmeter gäller det att utnyttja rumshöjden. Människor är sällan längre än två meter och vi har ju betydligt högre takhöjd än så. Högt upp, längs en hel vägg i köket monterade vi en hylla. Lyx-enkla konsoler från Norrgavel målades med doftande äggoljetempera. Vi tog reda på var väggreglarna gick, för att förankra konsolerna ordentligt i dessa. Själva hyllplanen var enkla, billiga furulimfogsplankor som vitlaserades. Vi monterade också en smart rundstav för att kunna hänga köksredskap lättåtkomligt på S-krokar.

Jag är mycket nöjd med den nya hyllan. Äntligen har vi lite koll på alla köksprylar!

5 kommentarer:

Lotta sa...

Ursmart! Och fint! Gillar när grejerna är framme på det där sättet. Jag är lite sur på vår nya DM som är alldeles för tyst. Bland det bästa jag vet är att somna till när den brummar... Så allt är inte bara bra med ny teknik :-)

Anna/gourmetgarage.dk sa...

Jättefint! Norrgavel har verkligen fina estetiska ting :-) Snygg blå färg!

Fröken Dill sa...

Lotta; vi har såna där tysta diskmaskiner på jobbet. Urdumma, man hör inte att det är igång, så alltid är det någon som går och rycker upp luckan...
Anna; kanske lite väl blått i köket, men jag har inte nämnts måla om. Hela lägenheten är laserad i rätt starka färger, inget jag skulle valt själv, men det är snyggt till de gamla profilerade snickerierna! Fast det knallorangea badrummet borde verkligen göras något åt... Själv är jag SVÅR på Norrgavel, vill ha ALLT!

Åsa sa...

Ja säg den som inte önskade sig lite pengar på lut. Så mycket det är som skulle behöva fixas till. Lite färg här, lite golv där och...

Det ser riktigt finfint ut med den hyllan. Rundstaven gjorde susen. Har en minivariant av det vid min diskbänd, under köksskåpen, och skulle lätt kunna hänga upp fler attiraljer.

Fröken Dill sa...

Åsa; så smart med att ha det som man använder i köket framme och lättåtkomligt! DEN idéen tar vi med oss till vårt nya kök!