tisdag 5 februari 2008

Pasta Basta


Igår var det en alldeles vanlig vardagskväll, men för en gångs skull var det flera spännande program på TV. Alltså behövdes en enkel god middag som snabbt blev klar.

Inspirerad av min mamma lagade jag en pastapanna. Det är en utmärkt ”man-tager-vad-man haver-rätt” och den kan varieras i det oändliga.

Pastapanna
Pasta i någon kompakt form, typ fusilli eller gnocchi kokas al dente och spolas i kallt vatten. Hackad vitlök läggs i olivolja i en medelvarm stekpanna tills den precis börjar ta färg. Resten av tillbehören, i hackad form, läggs i och fräses efterhand. Igår hade jag: rödlök, soltorkad tomat, champinjoner, röd paprika samt en väldigt god urstark italiensk salami i tunna skivor. Tänk på att inte ta död på ingredienserna genom att tillaga dem för länge. De ska ha lite spänst kvar även när rätten är färdig. Pastan tillsätts. Om man vill ha det hela lite krämigare kan man lägga i några matskedar crème fraiche. På slutet åker hackad färsk tomat och gärna lite avocado i pannan. Salta och peppra, strö färsk basilika och parmesan över rätten.

Inga kommentarer: