tisdag 5 februari 2008

Om gravlax... Igen...


Gravad lax är också gott att halstra, antingen över glöd eller i en het stekpanna. J:s variant av gravlaxsås fungerar fint till.

J:s gravlaxsås
Graveleijs senap
Smaklös olja
Gräddfil
Hackad dill

Senapen rörs med oljan. Gräddfil tillsätts och dill rörs ner. J var osäker på proportionerna men med lite matlagningsvana bör det gå bra att prova sig fram.

Vi åt vår lax med en god sallad. Rucolasallad, tomatklyftor, vitkålsstrimlor, gurkbitar, avokado och lite finhackad lök. Dressing med olivolja, vit balsamvinägercreme med citronsmak, grekisk salladskrydda, salt och svartpeppar.

Nu är det snart dags för blåmögelost med portvin (Churchill´s late bottled vintage port 2001). Härligt. En tradition hemma hos mina föräldrar är en ostbit och ett glas starkvin, oftast sherry frampå kvällskvisten. En mycket god tradition som jag gärna håller mig till, särskilt om jag får sällskap.

Inga kommentarer: