söndag 10 februari 2008

Mässa i stan... eller hur man äter sig mätt på snittar...


Nej, fröken Dill har inte gått under jorden!

Däremot har det varit en branschmässa i stan och en hel del aktiviteter i samband med det. Fröken Dills kök har alltså stått tomt ett tag, men en del av mäss-aktiviteterna innefattade mat och dryck.
Det startade bra med champagneprovning. Två champagner av lite mindre kända märken testades. Den ena var helt i min smak - Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Reservée. Stram, brödig och elegant med fina mineraltoner.

På rödvinsfronten fick vi bl a ett alldeles väldigt gott vin som finns på Systembolaget (beställningssortimentet). Kaiken kommer från Argentina och innehåller druvan Malbec. Jag kommer definitivt att köpa det igen!

Ett av mingelställena bjöd på en särdeles äcklig drink baserad på Absolut Pear (man kunde få den i kombination med antlingen ginger ale eller sprite + lime). Jag är inte förtjust i de trendiga smaksatta vodkorna. Särskilt inte en som smakar Piggelin. Men baren var snyggt designad.
På matfronten har det blivit många olika snittar. Snittar är gott och man kan äta dem utan bestick. Vinnande snitt var baguetteskiva med lite hemlagad sås av majonästyp och en bit marinerad kronärtskocka inlindad i parmaskinka. Västerbottenpajer med klickar av löjrom var inte heller så dumt.

Förra årets snitt-standard är trots allt oöverträffad. Då hade vi blivit inbjudna av en kökstillverkare att äta snittar tillverkade av Markus Aujalay. Vad jag minns var det små varma krustader med gratinerad svampstuvning, halvsoltorkad cocktailtomat med basilika på getoströra på crostini, löjrom på pumpernickel och liten kopp gaspazo med marinerade räkor i, allt dekorerat med skivade rädisor och utströdd gräslök. Mums!

Jag är imponerad över att party-konditionen höll för tre utekvällar i rad. Särskilt som den sista innebar dansande halva natten. Nu är fröken Dill egentligen inte någon nattsuddare, men i brist på egen familj har hon hittat andra sätt att roa sig. Fast snart börjar odlingsäsongen. Då byts festblåsan mot jord under naglarna!

Inga kommentarer: