Tänk att det snart är nytt år!
Idag har vi besökt Stockholms city och hämtat nyårshummern som åkt med skaldjursleverantören P från västkusten. Om man ska äta något så lyxigt som skaldjur så ska de vara riktigt färska och outstanding bra, och det tror jag vår röda, skalbepansrade hummerhona är.
I år blir det ett litet firande för J och mig här hemma med klassisk nyårsmeny. OK, det känns lite omodernt, men vi har ett helt 2016 framför oss för spännande uppdateringar på matfronten.
I morgon kväll ska alltså hummern avnjutas, antagligen "au naturel" med någon god sås till, kanske blir det någon soppa också, oxfilé till huvudrätt (vi har en sparad bit i frysen) med goda tillbehör. Jag tror på sås med toppmurklor och kanske en sån där söt liten potatispaj som serverades till nobelmiddagen? Desserten blir antagligen något med lakrits. Här gäller det att komma på något som inte är alltför stabbigt och mättande.
Återkommer när planerna klarnar!
2 kommentarer:
God fortsättning, kära fröken dill!
Tack detsamma!!!!
Skicka en kommentar