måndag 14 december 2015

2 år med lägenheten

Skål framför kakelugnen - Observera eldhunden!

Det är inte klokt vad tiden går fort.

I lördags kom vi på att det var hela TVÅ år sedan vi fick tillträde till vår lägenhet. Galet! Vi firade med att skåla i lite bubbel framför höstens nytillskott, den numera fungerande kakelugnen.

Endera dagen ska jag fota vårt fina kök, som faktiskt börjar bli smått färdigt. I helgen köpte vi hållare till klassiska "kryddredor" som ska sättas upp på väggen.

I helgen hann vi också besöka en julmarknad, köpa lite julklappar, juldekorationer och godsaker till julbordet, kolla in en stor ekologisk mataffär på söder, se ett väldigt fint luciatåg, avnjuta de suveräna smörrebröden på Marcus Aujalays café, Winterviken. (De är faktiskt så goda att det är värt att stå ut med de ibland smått extrema ljudnivåern i de ekande lokalerna.)

Jag passade också på att dricka lite glögg med min mamma, pappa och syster. Syrran ska resa söderut över julen, så det var kul att vi hann ses dessförinnan. Jag hade gjort några nostalgiska glöggtilltugg, snacks som vi brukade äta som barn, men fick lite kommentarer av mamma hur de borde vara så jag återkommer med bild och en riktigt instruktion i ett senare inlägg.

Nu är det bara en arbetsvecka kvar innan julledigheten. Det ska bli så skööönt!


2 kommentarer:

Alexandra sa...

Oh, var det Paradiset ni var på? En helt fantastisk ekobutik med enormt utbud som gärna hade bott i :-P Hade jag vart lite mer av en entreprenör hade jag jobbat för att få till en här på västkusten också.

Fröken Dill sa...

Ja, det var vårt premiärbesök på Paradiset, men vi kommer säkert gå dit flera gånger. Massa hälsningarcfrån fröken Dill