fredag 1 april 2011

Sommarminne - Summer memory


Vad ska jag bjuda på denna gråmulna 1 april? Det får bli ett sommarminne och samtidigt tips på vad man kan göra av all basilika och tomater som odlingarna ger.

Förra sommaren åt vi ofta denna enkla rätt; färdigköpta färska raviolikuddar med hemlagad pesto och en sallad med tomater, rödlök, salt, svartpeppar, olivolja och balsamvinäger. Fantastiskt gott!


English version:
What is to be served on this grey 1 april? A summer memory and a wonderful way to use home grown basil and tomatoes.

Last summer we made this several times: fresh ravioli from the store served with home made pesto and a simple sallad with tomatoes, red onion, salt, black pepper, olive oil and balsamic vinegar. Very, very goood!

Pesto
50 g pine nuts
1 bunch of basil (sold in small pots in Sweden)
1 clove garlic
100 g parmesan cheese
1 dl olive oil
salt and black pepper

Add all the ingredients to a blender and blend.

3 kommentarer:

Postgårdsromantik sa...

Det ÄR gott med Pesto! Vi ser i förra inlägget att det är dags att plantera om tomaterna. Vi blev inspirerade av Dig (och en tidning) men påbörjade vår odling några veckor senare. Vi är fullständiga noviser inom tomatodling. Nu ser vi hur vi ska gå tillväga inom kort. Suveränt!

/Postgårdsromantikerna

Annika sa...

När jag var balkongodlare, för många år sedan, fick jag en sommar rent absurda mängdr basilika. Jag gjorde pesto, och frös helt sonika in den i små bägare. Underbart att kunna plocka fram mitt i vintern. Pesto genovese kändes uttjatad ett tag, men nu gilar jag den igen!

Fröken Dill sa...

Postgårdarna; vilken lycka, att få starta med tomatodling för första gången. Nu är det bara att önska sig en varm, solig säsong!
Annika; härligt med FÖR mycket basilika. Pesto i frysen är klart användbart!
Hälsningar från odlar-Dillen