Påskhelgen inleddes med leverans av fisklåda. På skärtorsdagen väntade 600 g flundrefilé utanför dörren. Jag fiskade upp den och åkte hem till J för matlagningsverkstad.
Flundra är gott i sig, men de tunna filéerna blir blixtsnabbt överlagade. Ett förslag var att snabbsteka firren som den var och servera med en god sås, men sedan kom vi på att det var klokt att panera med vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd som skydd mot värmen i pannan. En kall sås, gul med sting av curry, krispig och syrlig av äpple och gurka fick bli sällskap.
För flundrerätt nummer två ville vi ha någon typ av ungsbakade rullar. J hittade ett DN-recept som verkade spännande. Kaviar, dill och rödlök är ju alltid gott och gratängsåsen lät intressant.
Vi åt fisken med färskpotatis från Cypern (inte som den svenska, men ändå...), nättkokta sockerärtor och citronklyftor.
Båda rätterna blev goda, men med fisk av hög kvalitet kommer den egna smaken bäst till sin rätt om man inte krånglar till det.
Kall currysås till fisk
1 dl hemlagad majonäs
1 dl gräddfil
1 msk stark curry
3 cm purjolök, finhackad
5 cm färsk gurka, hackad
1/2 äpple, hackat
salt och peppar
Fräs curryn i lite smör. Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar