torsdag 6 december 2018

Röd spetskål


Dagens snabba tips är en råvara som jag upptäckt denna höst. Kanske har den funnits förut, men varit osedd av mig? Kanske är det något som blivit vanligare i affärerna just i år?

I vilket fall förgyller den milda, saftiga, snygga röda spetskålen i stort sett alla de snabba enkla sallader jag äter som lunch på vardagarna. För att inte tala om vilken extraläcker pizzasallad den förvandlas till när vi äter hemgjord pizza på fredagar. Kålen är såklart också god tillagad, men det hinns sällan med hemma hos oss där den har strykande åtgång som rå.

Jag har en liten obehaglig känsla av att säsongen för röd spetskål nu lider mot sitt slut. Måste snart ta en snabb eftermiddagspromenad till affären för att bunkra. Först till kvarn...

Uppdaterat 2018-12-08: De sålde ut den för 10 kronor per kilo på ICA i Hammarby Sjöstad!


Inga kommentarer: