måndag 12 september 2016

Sommaren som fortsätter

Vilken bonus med härligt sommarväder långt in i september.


I helgen gjorde J och jag en utflykt till ett av mina favoritställen, Pingvinbergen. Kristallklart ljummet vatten och rundslipade klippor, som en dröm helt enkelt! Det ser verkligen ut som en havsmiljö och det måste väl en gång för mycket länge sedan ha varit ett hav som formade klipporna, men i själva verket är det ett f d sandtag.



Vi avrundade vår utflykt med ett besök på Växtplats Nybyn. Jag älskar det stället! Det är lite trevligt lummigt och "rufsigt" och säljer egenuppodlade plantor av alla de slag. Om man gillar pelargoner är stället ett mecka, de säljer en massa sorter och har en utställning. Det finns också självplock av blommor, konstutställning och en shop med kläder och annat med miljöriktig och ekologisk inriktning. Vi skulle bara kolla in blomodlingen, men stående på en hel åker av de vackraste blommor av alla tänkbara sorter kunde jag inte låta bli att plocka en bukett.

Fikat är trevligt gammaldags, kaffebrödet är aldrig översött utan verkligt jättegott, med betoning på olika mjuka kakor som gärna äts med vaniljsås.

Inga kommentarer: