söndag 25 mars 2012

Brunch på landet


Äntligen har landetsäsongen börjat! I fredags tog vi bilen ut för den första översovningen. Temperaturen i stugan var riktigt dräglig efter en solig dag, men det var rått, fuktigt och ovädrat. På med element, elda och städa för att sedan frossa i sig en jättebricka med hämtsushi i skenet från brinnande ljus. Törsten släktes med öl kylda i vattentunnan.

På lördagsmorgonen vaknade vi tidigt av solljus och fågelsång. P1:s "Naturmorgon" på radio och varsin brunchtallrik. Inget märkvärdigt, men oj vad gott det smakade med bräckt Väddöskinka (denna skinkornas skinka), äggröra, grillade tomater och champinjoner! Hembakat bröd och nypressad apelsinjuice i glasen.

Det blev ingen lång landetvistelse, J ville tillbaka till asfalten redan på förmiddagen, men detta var bara starten på en förhoppningsvis lång och härlig landetsäsong!

5 kommentarer:

Mian sa...

Så härligt det låter!
Nu byter vi till ny årstid - ljuvligt.

Åsa sa...

Åh, här var helt igentjockt under hela lördagen och bara ca 4 grader men igår, söndag, var jag ute i 4 timmar och gjorde årets första röj lilla odlingslotten. Snödropparn och nästan alla krokusar har redan blommat ut och jag nöp årets första liljebagge trots att kungsängsliljorna bara stuckit ett drygt en dm ovan jord än.

Jag läser alla dina inlägg (i läsaren) och tänker kommentarer men inser ju att de inte riktigt når dig lika bra som de fungerar i mitt huvud ;) Såg dina fina fröpåsar och det ska bli spännande att följa hur det går med årets odling och skörd.
Önskar jag hade balkong eller ett hem med egen uteplats/trädgård så att jag kunde ha krukor att sätta ut dagtid för att sen ta in på natten nu i början av säsongen. Tänkte annars så grönkål men kom på att den drar till sig en hel del oönskade djur och kräver t ex filt över sig osv = inget lämpligt projekt i etageodlingslotterna på gården. Det blir nog till att mest satsa på blommor och växter.

Kim sa...

Det är inte ofta jag blir landet-sugen, men det här inlägget! Jag skulle kunna sälja min högra arm för att ha en stuga att åka till. Fantastisk bild du målar upp, och frukosten...

Lotta i Två små kök sa...

Oj, jag har ju missat det här inlägget. Grattis till landet-säsongen! Även om det är lite jobbigt så är det en viss känsla att komma ut till det där råa. Lukten lovar gott om ny säsong som är på G. Vi slipper/går miste om den tack vare min snälla pappa som sätter på värmen åt oss dagen innan vi kommer!

Fröken Dill sa...

Mian; Jag älskar våren!
Åsa; jag testade som sagt grönkål förra året, men var nog försent ute eller för drabbad av hungriga djur. Den ska annars vara relativt lättodlad, så skam den som ger sig!
Kim; min stuga är egentligen ett ruckel, men jag älskar den sååå!
Lotta, värme på i god tid - smart!