tisdag 8 mars 2011

Pestorulle från himmelriketDet lagas fortfarande mat i det Dilliska köket. Vad som saknas är ljus att fota den i. Turligt nog är vi på väg mot en ljusare årstid så det ska nog lösa sig.

På J:s initiativ har vi två gånger under den senaste tiden lagat pestorulle. En fin fläskfilé, eller kanske ännu hellre fläskytterfilé skärs upp som en rulltårta, ca 1,5 cm tjock. Man brer på ett tjockt lager hemlagad pesto, rullar ihop härligheten och fäster med steksnöre. Salt och svartpeppar. Bryn till fin färg i panna och efterstek i ugn 200 grader tills innertemperaturen är 68 grader.

Låt vila en stund och skär sedan upp snygga rulltårtsbitar. Peston saftar till det hela och ger suverän smak åt fläskköttet. Den här rätten är dessutom väldigt god kall, t ex på ett buffebord. Som tillbehör har vi ätit sallad på pärlcouscous och vill man ha en sås till kan jag tänka mig något med vitlök och yoghurt.


Smaklig måltid!

5 kommentarer:

Li sa...

Jag förstår verkligen namnet, det ser himmelskt ut!!

Remsan sa...

Det är så skönt att det blir ljusare. Hemskt att fota mat i mörker.
Pärlcouscous har jag inte testat. Vilken sort föredrar du?

Lena sa...

Jag sprang väl och köpte frön till Garden Delight eftersom du sa de var så bra. Fanns på Willys! Blev nyfiken. Eftersom jag blivit med solig uteplats så ska här odlas!

Visst är det råkigt att inte kunna fota. Inte lika kul då.

Fröken Dill sa...

Li; kombinationen fint fläskkött och aromatisk, smörig, crunchig pesto låter god, men jag kan lova att det smakar ÄNNU godare.
Remsan; har testat lite olika sorter av Moghrabiah, som den heter. Druvans är helt OK och vid senaste besöket på Hötorgshallen köpte vi en sort som låg i plastpåse och blev mycket bra.
Lena; en solig uteplats låter som ett bra läge för tomater.
Hälsningar från fröken Dill

Mårtenssons kök sa...

Perfekt namn på couscusen, vi har stora problem med att uttala Moghrabiah :) så hädanefter säger vi pärlcouscous!