tisdag 7 juni 2016

Växtmarknad i byn

Jag (i hatt) och syrran säljer plantor

Äntligen har jag plats och ork att odla fram fler plantor än jag själv behöver!

För att fira gick jag med i trädgårdsföreningen "Jordnävarna i Roslagen" på landet och sålde plantor på växtmarknaden vid bygdegården i helgen.

Otroligt roligt! Både att sälja och att träffa andra odlingsnördar.

Det var stor åtgång på mina fina squashplantor och gurka tog också slut väldigt snabbt. Rosa liljekonvalj som syrran bidragit med var också poppis. Konstigt nog sålde inte majsplantor och mina spännande salladsblandningar lika bra. Fast det gjorde inget, jag tog hem dem som blev över och planterade i min egen trädgård istället.

Själv fyndade jag mörklila stjärnflocka, gul portulak, flikfläder och några andra spännande växter. Jag önskar att jag slagit till på A:s underbara variegerade gulbladiga syren också, men insåg att den inte skulle hinna komma på plats i tid.

Mamma och J:s föräldrar kom ut till byn och hälsade på mig på marknaden. J fixade supergoda knäckemackor med egenrökt böckling. Om ni kan få tag på pinfärsk hel strömming kan jag verkligen rekommendera er att röka böckling. Det blir sååå mycket godare än den man köper färdig.

Egen "mack-kock" fixar mat på plats!

När all plantförsäljning var avklarad åkte vi hem till pergolan och grill-rökte en hel kyckling som avnjöts med potatissallad, mangochutneysås och iskallt rosévin.

Inga kommentarer: