torsdag 4 juni 2015

Det prunkar på balkongen




Trots den kalla våren som inte riktigt vill sig är våra balkongodlingar fina.

Vi kan skörda rädisor och massor olika gröna blad till sallad och pak choier till wok.

Vår balkong har sol mest hela dagen, så man får passa noga med vattningen. Plantorna växer i rätt djupa zinklådor från Granit som försetts med borrade dräneringshål. Jorden i lådorna är näringsrik P-jord.

Vi har också en s k Earthbox på balkongen. Den har ett stort vattenmagasin, vilket är bra eftersom man då inte behöver vattna lika ofta. Här har vi större plantor, bl a en köpt gurkplanta av sorten "Delta Star" som kämpat på i stormvindarna den senaste veckan. Om vi har tur kan vi plocka de första minigurkorna inom kort. J har lovat den allra första till vår illertjej Vintra som verkligen är helt tokig i gurka.



Jag har också använt balkongen för att driva upp hundratals plantor som vartefter fått flytta ut till trädgården på landet. Nu i helgen går förhoppningsvis det sista lasset upp till byn. Jag måste säga att stadsbalkongen fungerat otroligt bra som barnkammare för plantor av tomat, paprika, chili, gurka, majs, squash, physallis, bönor, sallat, kryddor och mycket mera. Ibland har det varit så fullt att vi själva har haft svårt att få plats.

1 kommentar:

Rost och rädisor sa...

Ser fantastiskt ut i lådorna!
Allt gott
Anette