måndag 30 juni 2014

Ett snabbt och lyxigt tips!


Senaste tiden har varit galet stressig. Allt ska bli klart på jobbet innan semestern, de sista plantorna på landet behöver akut komma ner i jorden nu när frostnätterna (förhoppningsvis) är över och man hinner knappt tänka på att äta och ännu mindre på att laga mat.

En roligt sak så här års är "vi träffas innan semestern"-tillfällen. I helgen var J:s bror och fru och hälsade på oss i byn på landet. I veckan som gick beundrade tjejgänget en kompis nyinflyttade lägenhet på spontan inflyttningsmiddag och nu i veckan är vi kollegor inbjudna till en arbetskompis fina sommarställe precis vid havet. KUL!

Häromveckan var vi på middag hos en f d arbetskompis. Hon och hennes man köpte ett hus för några år sedan och jag har varit så nyfiken på att få komma dit. Vi blev inte besvikna. Strax intill en lite småtrist förort (men, med tunnelbana) finns en idyll som från en annan tid. Gigantiska gräsmattor med fruktträd i sluttningen ner mot sjön, ett naturreservat som närmsta granne och bara vackra 1800-talsvillor i omgivningarna. A och hennes man T har också gjort ett jättejobb med sitt hus och den stora trädgården.

A bjöd på en väldigt god middag och jag har faktiskt helt fräckt snott tipset på den smarta förrätten.
Västerbottenvåfflor med rom, rödlök och crème fraiche tar inte många minuter att göra och smakar helt fantastiskt. J och jag har redan lagat dem en gång och jag är helt säker på att det kommer att bli flera.

Våffelsmet från mix går utmärkt och för ett stort våffeljärn blandar man i 1/2 dl riven västerbottenost per våffla. På bilden ser ni att J:s och mina våfflor är lite bleka. Det blev bråttom när vi skulle  fotografera i en av få solglimtar som visat sig på sista tiden... Man SKA göra som A och grädda våfflorna rejält frasiga. Toppa med crème fraiche (eller smetana), valfri rom typ stenbitsrom eller löjrom och finhackad rödlök. Njut och inhösta beundran från omgivningen!

1 kommentar:

Matarkivet sa...

Vilken härlig idé! Får bli en sådan i sommar när jag är med våffeljärn i sommarstugan!

Vet hur det känns med att det är fullt upp! Hoppas det snart är semester för din del!