tisdag 24 september 2013
Genialiskt vegetariskt
Jag hade aldrig kommit på det själv, men idéen som kommer från Karin är genialisk. Självklart ska man laga stroganoff med halloumi!
Halloumi stroganoff, 2 port
1 paket halloumi, i skivor
2 msk olivolja
2 gula lökar, skalade och skivade
1 vitlöksklyfta, riven
1/2 squash, skuren i bitar
1 röd paprika paprika, skuren i bitar
5 champinjoner
1/2 dl tomatpuré
2 stora tomater, i bitar
3 msk sherry
Grönsaksbuljong, pulver eller fond
Salt, paprikapulver, nymald svartpeppar, oregano
Tabasco
Färsk persilja
Stek vitlök och lökskivorna i olivolja. De kan få lite färg, men passa så att de inte blir för mörka. Stek squash, paprika och champinjoner. Fräs även med tomatpurén en stund. Blanda i tomaterna och den gula löken. Späd med sherry, vatten och grönsaksbuljong. Koka ca 10 minuter. Den gula löken ska bli mjuk. Stek halloumin på ganska hög värme så att ytan får fin färg. Blanda i. Servera med en klick gräddfil, saltgurka, pressad potatis eller vildrisblandning. Strössla hackad persilja över rätten vid servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
9 kommentarer:
Såg att Russinet också hade testat detta och det måste bli jättegott. Jag älskar att ha halloumi i grytor och soppor.
Ja men visst är det bra?! Bästa idén på väldigt länge! Hurra för Karin!
Kul, alla verkar testa det här nu, så snart blir jag också "tvungen" :D
Remsan; fick tipset därifrån. Spännande. Själv har jag faktiskt aldrig tidigare använt halloumi i just grytor och soppor, men det är ju en superbra idé!
Tant Russin; stående ovationer, HUR GOTT SOM HELST! (jag hade tyvär ingen liten häst...)
Sara; testa, det blev verkligen ÄNNU godare än det lät!
Så sjukt, jag satt just och tänkte på att jag ska laga holloumi-stroganoff och så klickar jag in till dig och vad hittar jag väl här? Hoppas helgen är fin!
Visst är idén suverän?? Helgen har varit härlig om än liiite stressig. (Köket ska kaklas, skörden bärgas från landet, värmesystemet i huset lagas, båten ska upp, ny lampa monteras i badrummet, en möjligen intressant lägenhet gås på visning på, äppelträd beskäras, några viner provas... Ja, helt normala höstaktiviteter alltså...)
Vi bokmärkte också tipset när vi läst om det hos Kim. Det verkar onekligen gott och eftersom falukorv är så oerhört sällsynt i köket så känns halloumi som ett lysande alternativ!
Det vill jag också prova - både smart och gott på samma gång. Nästan som ett Kinderägg :-)
Mårtenssons och Lotta; en sån himla bra idé och öppnar dessutom för en massa nya idéer med halloumi istället för kött. Vi funderar just nu på en gratäng med pumpa och grönkål mm. I originalet är det sidfläst, men den salta härliga halloumin borde fungera perfekt, tror fröken Dill
Skicka en kommentar