onsdag 15 juni 2011

Sauce verte, som jag vill ha den

Våra odlingar svämmar över av spenat och snart går den upp i frö så det gäller att äta nu. Underbart gott både färsk och tillagad och nu har jag hittat ett sätt att laga sauce verte som jag svårgillar, MED pikanta sardeller, UTAN majonäs eller mjölkprodukter!

Sauce verte
1 rejäl knippa färsk spenat
färsk persilja
färsk basilika
lite färsk dragon
1 finhackad shalottenlök
1 vitlöksklyfta
4 sardeller
saft från 1/2 citron
salt och svartpeppar
1 tsk dijonsenap
1 tsk kapris
1/2- 1 dl rapsolja med neutral smak

Mixa alla ingredienser. Smaka av och tillsätt olja till lagom konstistens.

Sauce verte är god som den är t ex till pasta. Den passar till all fisk och ljust kött som kyckling eller fläsk. En urgod tonfiskröra får man om man blandar med lite gräddfil och tonfisk från burk.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Har du en mailadress som man kan nå dig på?
Mvh
HalvÅttaHosMig redaktionen.

Anonym sa...

du kan nå oss på
middag@silverback.se

Fröken Dill sa...

frk_dill@hotmail.com fungerar bra!

Karin / bevemyrs blogg sa...

Jag vill önska en glad och riktigt skön midsommar!!

Anna's kitchen sa...

Låter kanongott!

Ann-Louise sa...

YUM! Det här låter ju hur delikat och gott som helst!