Våra odlingar svämmar över av spenat och snart går den upp i frö så det gäller att äta nu. Underbart gott både färsk och tillagad och nu har jag hittat ett sätt att laga sauce verte som jag svårgillar, MED pikanta sardeller, UTAN majonäs eller mjölkprodukter!Sauce verte
1 rejäl knippa färsk spenatfärsk persilja
färsk basilikalite färsk dragon
1 finhackad shalottenlök1 vitlöksklyfta
4 sardellersaft från 1/2 citron
salt och svartpeppar1 tsk dijonsenap
1 tsk kapris1/2- 1 dl rapsolja med neutral smak
Mixa alla ingredienser. Smaka av och tillsätt olja till lagom konstistens.
Sauce verte är god som den är t ex till pasta. Den passar till all fisk och ljust kött som kyckling eller fläsk. En urgod tonfiskröra får man om man blandar med lite gräddfil och tonfisk från burk.
6 kommentarer:
Hej,
Har du en mailadress som man kan nå dig på?
Mvh
HalvÅttaHosMig redaktionen.
du kan nå oss på
middag@silverback.se
frk_dill@hotmail.com fungerar bra!
Jag vill önska en glad och riktigt skön midsommar!!
Låter kanongott!
YUM! Det här låter ju hur delikat och gott som helst!
Skicka en kommentar