Äntligen kom "sommaren". Den gågna helgen har bjudit på helt underbart väder! Ryggknäckande trädgårdsarbete på landet och hemma i bostadsrättsföreningen har varvats med premiär för både fritering och grillning.
Jag friterar helst inte inomhus, men på landet har jag en wokbrännare utomhus, perfekt att fritera på!
Premiärrätten blev fish n chips. Borstad potatis skars till stora pommes frittes-bitar. Färsk sparris och kryddade bitar av sej doppades i frityrsmet (blandad från mix). J stod vid den bubblande grytan och friterade tålmodigt i omgångar. En stund senare kunde vi njuta underbart frasiga smaskigheter tillsammans med sallad och en sås på laxrom och gräddfil. Vad sägs om den fredagsmenyn?
5 kommentarer:
Härligt inspirerande blogg du har!
/Marina
Vad gott det låter! Jag är lite för feg för att fritera, men prövade med getost på nyår, och det blev bra!
Det är så gott att fritera själv så man förstår inte att man inte gör det oftare! Kan det vara doften? ;)
Ja tack säger jag! :-) Hoppas att du har haft en fin påskhelg!
Marina; Tack snälla!
Annika; lite läskigt är det, man kan bränna sig duktigt.
Lena; absolut, det äckliga oset är ingen hit.
tina; tack detsamma! Och vilken härlig påsk!
Skicka en kommentar