tisdag 21 maj 2019

Mat till släktknytis


Maj rusar på i sedvanligt majtempo - full fart, både på jobbet och privat.

I helgen var det dags för vår årliga släktträff i vackra Sparreholm. Som vanligt var det otroligt kul att träffa alla och vårt knytisbuffetbord innehöll allt gott man kunde tänka sig.

Jag hade plockat ihop en sallad med färska grönsaker från min varmbänk på balkongen, grillat små asiatiska spett och knepat ihop tillbehör i form av kimchi och en gurkinläggning.


Asiatiska kycklingspett, ca 15 st

500 g kycklinglårfilé

marinad:
1/2 dl japansk soja
1/2 dl mirin
2 msk sherry
1 msk socker
1 msk risvinäger
2 vitlöksklyftor, pressade

Träspett

Blötlägg träspetten.

Ansa kycklinglårfiléerna och skär i små bitar lagom att trä på spett.

Blanda ingredienserna till marinaden. Marinera kycklingbitarna i minst en timme, men gärna över natten i kylskåpet.

Trä spetten.

Grilla på grill eller i grillpanna tills kycklingen är genomstekt.

Inga kommentarer: