söndag 1 januari 2017

Gott Nytt 2017!


Gårdagens nyårsmiddag blev mycket lyckad.

Allra stoltast är jag över välkomstdrinkarna som var guld-Bellinis på egenodlad persika. Både bedriften med odlingen och att dessutom komma ihåg att frysa in persika och att sedan se till att den kom hem från landet är värda guldstjärna. Och även om det inte syns på bilden var drinken just guldig - spetsad med lite ätbart glitter, sånt som man kan pensla på godis och bakverk.

Vi hade snittar med stenbitsrom och snittar med stiltonost till drinken.


Nyårsmenyn som avåts under väldigt stor njutning var:


  • Ostron med citronklyftor, svensk hummer och jätteräkor med citronmajonnäs och brynt smörmajonnäs
  • Renfilé med bakad rotselleri, saltrostade hasselnötter samt fryst chorizosmör och vinägersky
  • Mangosorbet i nyårsbubbel och franska macaroner med stjärnmönster

Vår kompis M var helt otrolig på att öppna ostron. Hummern var fantastisk, stort tack till min skaldjursleverantör, Per!

J gjorde det mesta jobbet med den ganska komplicerade huvudrätten som blev smått fantastisk. Missade tyvärr att fota, men här finns en bild på originalet som kan ätas på restaurang Lilla Ego, ett ställe som vi absolut vill besöka på det nya året.

Vi blev ordentligt mätta av all god mat. Sorbet som dessert var helt perfekt.

Vid tolvslaget tog vi med radion ut. Mitt emot vårt hus finns en liten park med utsikt över Mälaren. Det är bästa platsen om man vill beundra fyrverkerier, skåla och njuta av blinier med löjrom.

Jag har stora mat-förhoppningar inför 2017.


Skaldjur på is

Lätt (konst-)snö på mossa

Silverkandelaber lyste upp bordet

Hunden Majken tog det lugnt
Ljuskronan med lingonris

Ljus, iskonvaljer och mossa

Inga kommentarer: