fredag 15 januari 2016

Nytt bra lunchställe


Köttbullarna med varma grönsaker och äppelchutney smakade utmärkt i kylan.

De få gånger jag går ut och äter lunch vill jag att det ska vara riktigt, riktigt bra. Nu har Rune Kalf-Hansen och hans son, Fabian, öppnat Kalf & Hansen ganska nära mitt kontor i Hammarby Sjöstad. Stället är en filial till restaurangen vid Mariatorget.

Rune Kalf-Hansen har länge varit en av mina idoler. Jag svårgillade hans smått experimentella restaurang vid Filmstaden i Solna och hans böcker (jag tror jag har de flesta) tillhör favoriterna som jag ständigt återkommer till.  Här finns många helt galna idéer och de rätter jag provlagat har verkligen inneburit positiva överraskningar.

Jag har länge velat testa far-och-son-duons roliga snabbmatskoncept. Här är det ekologiskt och säsongsanpassat med olika "bullar" som tema som gäller. Vegobullar, fiskfrikadeller eller köttbullar serveras på lite olika sätt, med kalla eller varma grönsaker eller som wraps t ex.

Jag har nu testat både de vegetariska bullarna och köttbullarna. Båda var utmärkta. Grönsaker och tillbehör har också varit väldigt fräscha och fina, även om jag saknat aaaaningen mer kryddning. Mer salt, men kanske också lite mer tryck även i övrig kryddning skulle jag önska mig.

Supersnygg, lite rustik inredning i en ljus och trevlig lokal och väldigt läckert porslin är en extra bonus på Kalf & Hansen i sjöstaden.

Inga kommentarer: