tisdag 26 januari 2016

Gott och trevligt med släkten

Det är kul när det händer något i annars mörka och urtrista januari. Den gånga helgen var verkligen en rolig och intensiv släkthelg för J och mig.

På lördagskvällen var det dags för restaurangbesök med J:s föräldrar. Det har blivit lite av en tradition att de en gång om året bjuder ut sina tre sina söner med sambo/fruar. Vi har alltid så kul vid de här tillfällena och de senaste åren har vi varit på samma ställe, Hotell Rival vid Mariatorget på söder. Det är alltid så trevlig avslappnad stämning på Rival. Stället har bra läge, snygg, varm inredning, massor med folk som roar sig i de olika barerna och i restaurangdelen finns ett runt bord som är helt perfekt för oss åtta personer. Maten på Rival är god, om än inte Stockholms allra bästa. I år var vi var nöjda med förrätterna och de flesta huvudrätterna, men besvikna på specialiteten "Köksmästarens slaktarbräda" där köttet var överstekt och det saknades goda tillbehör, men allt annat var gott och servicen superbra. Det röda vinet, som jag tyvärr inte minns namnet på var otroligt gott.

Mycket suddig bild på runda bordet på Rival

Knappt hade vi hunnit hämta oss förrän det blivit söndag och var dags att åka till Strängnäs med min mamma och morbror för att hälsa på min kusin och hennes sambo och dessutom träffa min andra kusin och hans fru som kom åkandes från Uppsala. Superkul, jag träffar mina kusiner alldeles för sällan och J hade aldrig träffat dem.

Min kusin i Strängnäs bor så mysigt i ett äldre hus ute på landet, men ändå inte så långt från den lilla staden. Vi mumsade på fika vid den varma kakelugnen i sällskap av tre katter med helt olika personligheter.  Så fina. Katter är fantastiska.

Djurlivet tog inte slut med katterna. Massor med vilda fåglar kvittrade i buskarna inpå knuten och sedan fick vi se två rådjur som kom för att ta sig ett snacks alldeles utanför köksfönstret. Magiskt vackra var de.

Fram emot kvällen begav vi oss alla in till Strängnäs för att äta en tidig middag på en grekisk taverna alldeles vid hamnen. Jag tror jag talar för hela sällskapet om jag säger att maten var helt otroligt god! Köttet av alla de slag var verkligen fullständigt perfekt. Tsatsikin, denna underbara röra, lika god som i Grekland och även tillbehören toppenfräscha. Jag trodde att jag skulle hinna få smaka en tugga av J:s plankstek, men jag har aldrig sett någon sluka en rätt så snabbt. Det var tydligen bara FÖR gott, tyckte J. Själv var jag mycket nöjd med mina grillade sovlakispett.

Om ni befinner er i närheten av Strängnäs är mitt absoluta tips att ni passar på att äta på Grekiska Tavernan.

Så här ser tavernan ut på sommaren enligt Google

Inga kommentarer: