söndag 24 augusti 2014

Skördepytt



"Jag kan laga min goda bondomelett med grönsaker från landen" sa J när vi satt i bilen på väg mot stugan. Väl på plats upptäckte vi att det bara fanns två ägg.

Bondomelett fick bytas mot skördepytt och ingen var ledsen för det!

Hur galet gott blir det inte med nyskördade grön- och rotsaker som tärnas fint, råsteks i smör, kryddas med salt, svartpeppar och lite chili? Pytten överströsslas med hackad persilja och serveras med stekt ägg, Heinz chilisås och HP-sås.

Innehållet i pytten denna augustilördag var: potatisen "Fjellfinn", gul lök, späda purjon "St Victor", squashen "Costata Romanesco", moroten "Jaune du Doubs", svartkål, mangold i olika färger, semi-torkade tomater, jättepersiljan "Gigante di Napoli"och lammbratwurst från Rosas på Öland.

Inga kommentarer: