tisdag 10 juni 2014

Dessa härliga sallader!



När tiden är knapp, allt ska hinnas med och sommaren prunkar DÅ är snabba goda sallader räddningen!

Mina egna odlingar levererar nu sallat av alla möjliga sorter, andra goda blad, rädisor och färska örter.

En enkel ost- och skinksallad blev extra lyxig med en snabbmixad persiljevinägrett.

Fjolårspersiljan börjar gå upp i blom, men är ännu fin att äta. Jag plockade ett knippe och mixade med olivolja och vit balsamvinäger. (2/3 olja, 1/3 vinäger brukar bli en bra blandning.) Salt, svartpeppar, lite färsk dragon, en  mycket liten färsk vitlöksklyfta och lite dijonsenap hamnade också i hacktillsatsen till min minimixer. Resultatet blev en illgrön dressing med smak av svensk sommar!


2 kommentarer:

Matarkivet sa...

Mina måltider består också mest av snabblagat just nu. Vilken lyx med allt det hemodlade i trädgården. Jag borde också ta tag i det där så jag kan avnjuta egenodlad sallad... :)

Fröken Dill sa...

När det funkar med odlingarna är det verkligen kul och gott. För salladen måste man bara föra en kamp mot salladssugna sniglar...