fredag 23 september 2011

Kitchen Aid


Nu har den kommit, vår creme-vita Kitchen Aid. Jag vet att det är lite typiskt att välja just en överdyr Kitchen Aid, men den ÄR bra och dessutom den enda hushållsassistent jag kan tänka mig att ständigt ha framme i köket.

Vi har haft den stiliga maskinen några dagar och redan hunnit baka två omgångar bröd och grovmala kött till färs för lyxiga hamburgare.

Allt med mycket lyckat resultat. Det jobbiga med bakning, knådningen, gör maskinen perfekt och hamburgare på nymald färs blir verkligen urgoda. Vi hade lite väl magert oxkött och passade därför på att ansa bacon från fettet, vilket hackades och maldes med köttet. Väldigt gott!!!

Tyvärr är det nu för mörkt på kvällarna för att man ska kunna fota den goda maten.

11 kommentarer:

Foodelicious sa...

Kul med ny köksmaskin, det blir genast ännu roligare att baka.
Det där med att mörkret kommer tidigare nu känner jag precis samma sak för. Inte alls kul att ta bilder på maten, skillnaden är enorm.

Fröken Dill sa...

Visst är det TRIST med fotomörkret! Jag önskar mig en studioutrustning som kan ersätta solen, men min J (fotograf) säger att något som duger är på tok för dyrt för privatpersoner...

Nej, snart kommer tiden då man får smita undan i en mörk, nej LJUS vrå på kontoret och försöka fota sin lunchlåda igen...

Remsan sa...

Den är ju bara såå snygg! Trevligt med köksredskap som både är fina att ha framme och bra.
Ja, det där fotandet av maten är inget kul just nu.

KarinW sa...

Åh en sån skulle jag också vilja ha....nu åker frigolitlådan fram snart men det blir aldrig lika bra som med naturligt ljus.
Ha en trevlig helg Fröken Dill önskar Karin

Alexandra - kärlek på tallrik sa...

Åååh, vad jag blir avundsjuk, vill SÅ gärna ha en kitchen Aid! Den är så vacker *stirrar*

Jag har precis förstått vilken stor skillnad det blir på bilder beroende på ljuset, sen jag är! Men de blir säkert bra ändå ;)

Mårtenssons kök sa...

Det där mörkret, som vi svär över det varje dag som maten ska fotograferas... De senaste dagarna har i alla fall bjudit på solljus och då blir det annat liv i luckan:)

Alltid lika fint med nya hjälpredor i köket, speciellt när de är tjusiga nog att få stå framme.

Helena sa...

Så härligt! Jag fick min Kitchen Aid i present för ett par år sedan och använder den i princip dagligen sedan dess - både snygg och funktionell alltså!

Fröken Dill sa...

Remsan; skönt med en teknisk pryl som pryder sin plats.
Karin; frigolitlåda kanske man skulle testa...
Alexandra; nu hade jag drömt KitchenAiden i åratal, så det VAR dags att slå till.
Mårtenssons; blä för höstmörker!
Helena; jag är väldigt nöjd. Extra nöjd med att J använder den hela tiden! Det ska maskiner till för att killar ska komma loss med brödbakning...

Anonym sa...

Såg att den där maskinen Kitchen Aid Artisan 150 testats på www.EnVecka.se

funderar på att köpa en.. Vad tyckter du om den nu?

Millan sa...

Haha, här är en till som föll för kitchenaiden. Har haft vår i nästan 4 år och nu och jag ångrar inte en dag. Den är kul att jobba med och dessutom snygg!

Fröken Dill sa...

Vi är fortfarande väldigt nöjda med kitchen aiden. Den går som en klocka och det vete fasen om man inte tjänar in kostnaden på några års sikt. Bra bröd är dyrt, råvarorna billiga. Att göra korv är lite pyssel, men att köpa korv av samma kvalitet är väldigt dyrt. Det bästa är att vi har inspirerats till att laga ny mat och baka. KUL!