tisdag 17 maj 2011

Snabbt, spännande och väldigt gott

Jag lagar ganska sällan mat efter exakta recept eller andras instruktioner. Men såhär i aktivitetstäta maj känns tips på middagar som smakar fantastiskt, men kan lagas på 30 minuter som något man verkligen behöver.

Jag rekommenderar Jamie Olivers 30 miuntes meals, som finns på tv4.play.

Den här tisdagskvällen lagade vi Jamies Marocko-inspirerade middag med lammracks, grillade paprikor, couscous-sallad, två dipper, frasiga bröd och en läskande dryck (programmet finns tillgänglig ett dygn till och sedan misstänker jag att det ersätts av ett annat bra tips.). Enkelt och fantastiskt gott! Given bjudmat! Och vi hann till och med avsluta med en öl på den lokala puben innan skymningen föll. Eller skymningen förresten, lite svårt att veta om det bara är mörkt p g a ett rejält åskväder som dragit in över Gröndal. Det smattrar på taken och snart är det godnatt!

2 kommentarer:

anna sa...

Jag tycker hans program är riktigt bra. Jag tror många inte lagar ordentlig mat så jag gillar iden att få människor att våga riktig mat även en vardagkväll.

Postgårdsromantik sa...

Sant, det är skönt då det går litet snabbt mellan varven. Snabbt eller inte - erra grillade kräftor för några inlägg sedan...måste testa, måste testa...//Postgårdsromantikerna