söndag 8 maj 2011

Bästa kycklingen på grillen

Vi är mitt i en helg fylld med god mat och hårt trädgårdsarbete. Igår grävde J upp kubikmetervis med gammal rabatt och ogräs eftersom vi ska anlägga en ny trädgårdsgång framför framför sommarhuset. Där ska man kunna gå och in mot den soliga husväggen ska jag ha tomatkrukor. Själv eldade jag ris i en tunna från klockan sju på morgonen fram till tre när det var dags att åka och fira syrrans födelsedag.

Födelsedagsmiddagen var toppengod och huvudnummret en härlig grillad kycklingrätt, konstigt nog nästan samma som J och jag lagat tidigare i veckan - grillad baconlindad kycklinglårfilé. Jag fyllde mina filéer med pesto och syrran hade marinerat sina. Båda varianterna blir helt suveräna. Knytena ska sedan grillas ganska långsamt på en kolgrill. Stäng locket och låt rätten får härlig röksmak! Det blir galet gott och OM man skulle få lite kris med tiden fungerar kycklingknytena ljumma eller kalla också.

Syrran serverade snygg sallad med svart quinoa, grillad sparris och avokado till sina kycklinglår. Vitlöksyoghurt förstås och mango chutney, detta underbara tillbehör till kyckling.

3 kommentarer:

Martina sa...

Ja, kyckling gör sig verkligen på grillen, gärna då kycklingdelar med ben. Vi grillade hel kyckling igår, mumsigt gott! Ha en fortsatt härlig söndag!

Erika Skogly sa...

Det låter gott.

Fröken Dill sa...

Martina; grillad hel fågel är helt underbart. Det är någonting med saftigheten + röksmaken som är oemotståndligt.
Erika; Alla varianter av baconlindade kycklinglårfiléer på grillen rekommenderas varmt. OM man skulle råka ha gott om tid (fast vem har det så här års?) gör man denna version:
http://frkdill.blogspot.com/search/label/f%C3%A5gel?updated-max=2009-06-17T09%3A02%3A00%2B02%3A00&max-results=20
Hälsar fröken Dill