fredag 11 juni 2010

Grillad halloumi med vattenmelonsallad och mynta


Halloumi, den salta, gnissliga osten är ett bra alternativ till kött på grillen. Att halloumi passar till söta, fruktiga smaker lärde jag mig i våras när jag lagade Adam Tenstas Palak Paneer.

Igår var det fortfarande en riktigt fin försommarkväll även om alla väntade på det välbehövliga regnet. Jag lagade en enkel, men väldigt god och läskande vattenmelonsallad till halloumin och tog med mig middagen ut på de solvarma klipporna nedanför huset.

Grillad halloumi med vattenmelonsallad
halloumi
olivolja
vattenmelon
röd lök
mynta
dressing: 1/3 balsamvinäger, 2/3 olivolja, italiensk salladskrydda, salt och nymald svartpeppar

Skiva halloumin, pensla med lite olivolja och grilla.

Skär vattenmelonen i kuber. Finhacka rödlöken. Blanda melonkuber med rödlök. Strössla över fint skuren mynta. Ät salladen med dressing och de grillade halloumiskivorna.

Inga kommentarer: