Att forska fram Slottsträdgårdens recept var enkelt! Här är det, med signatur Bosse Rappne!
Och så här lagade jag:
Asiatisk linssoppa, 4 port
2 msk matolja
1 gul lök, finhackad
1/2 purjolök, finstrimlad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1-2 tsk finhackad chili
1 rågad tsk indisk curry
1 rågad tsk spiskummin
2 dl röda linser
1,2 l grönsaksbuljong
2 kaffirlimeblad, finstrimlade färska
1 msk chilibeansås
1lime, saften
1 msk äppelcidervinäger
1/4 huvud blomkål, i bitar och små buketter
1-2 dl tärnad färsk ananas
färsk koriander, hackad
Hacka alla ingredienser.
Fräs lök, purjolök, vitlök, chili och limeblad i oljan tills de mjuknar utan att få färg. Lägg i curry, spiskummin och lagerblad samt mer olja om så behövs och fräs tills kryddorna börjar dofta.
Lägg i linserna och fräs i cirka 2-3 minuter.
Häll på vattnet och lägg eventuellt i en buljongtärning, låt koka i cirka 10 minuter.
Tillsätt chillibeansås, lime, äppelcidervinäger, blomkål och ananas låt koka upp smaka av med salt.
Lägg upp i skålar, toppa med färsk koriander och servera.
1 kommentar:
Awesome!! Kul att du postade detta. Jag var också där och åt originalet, Kan ha varit mango med i mixen också ?
Skicka en kommentar