lördag 17 juli 2010

Segling med Carmen





Sommarsteguvistelse i rekordvärme är underbart, men kan tillslut bli aniiingen enahanda. Det finns liksom en gräns för hur många upppiggande bad man kan ta om dagen och däremellan blir i alla fall jag ganska slö i värme runt eller över 30 grader. Och kanske lite deppad av att se hur trädgården torkar bort...
Vi passade på att vi skaffa oss lite omväxling genom att segla ut på Mälaren med J:s skärgårdskryssare - Carmen.

På sjön fläktade det skönt och på en dygnslång tur med en övernattning behöver man heller inte leva på konserver. Vi tog med förberedd utflyktsmat och riktigt gott grillkött som höll sig fint i kylboxar med frysklampar.

Man blir hungrig på sjön och en matig pastasallad med svalkande öl passade väldigt bra när vi kom fram till klubbön. De godaste pastasalladerna tycker jag man får genom att blanda pastan (gärna snäckformad) med hemmixad pesto. Valfria grönsaker (den här gången blev det det tomater, paprika, gurka och rödlök) och någon köttingrediens med sälta vill jag ha i min sallad. Stekt bacon är perfekt! Råa skivade champinjoner blir också väldigt goda i pastasallad. Efter den lunchen orkade vi både gå på upptäcksfärd på ön, bada och hälsa på vår vän strandskatan.

Till middagen hade vi köpt lyxig lammentrecot att lägga på grillen. Eftersom vi hade smakrika tillbehör fick kryddningen av köttet bli enklast möjliga - salt, peppar och lite påpenslad olivolja. J hade gjort en bulgursallad med massor klippt persilja från balkongodlingen. Koka bulgur enligt instruktion på paketet med en skvätt kycklingfond och lite olivolja. I den kokta bulguren blandas rivet citronskal, pressad citron, hackad rödlök, mycket hackad persilja, salt och peppar. Såsen till köttet var superenkel och otroligt god - stark ajvar rörs med lika mängd gräddfil!

Vi njöt av vår goda middag vid grillen och passade samtidigt på att grilla auberginskivor, röd paprika, chaminjoner och lök på den glöd som fanns kvar. Grillade grönsaker passar till mycket och en del av dessa hamnade tillsammans med kött från grillkyckling i smaskiga rullar med tortillabröd bredda med hummos som blev vår lunch på vägen hem.

21 kommentarer:

Anna B sa...

Vilken vacker båt! Ni verkar ha en härlig sommar... skånska hälsningar Anna

Remsan sa...

Det är så härligt och avkopplande på sjön.

Unknown sa...

Låter ljuvligt - båttur och god mat!

Lena sa...

Man kan faktiskt göra riktigt bra mat när man är på utflykt! Med lite planering kan det bli rena lyxen!
Skulle gärna åka på båttur minsann!

Ha det fint!

Lars sa...

Hej fröken Dill,
Är just inne på din trevliga blogg och har ett par frågor till dig som inte passar i detta forum. Skicka gärna din emailadress så skickar jag frågorna.
Mvh
kökschefen.se/Lars

KarinW sa...

Men vad mysigt det låter(fast jag är värsta landkrabban)!

Annika sa...

Hej Fröken! Hoppas att allt är bra med dig, och att semestern även fortsättningsvis var skön och matglad.

Erka Perka sa...

Hoppas du är tillbaka snart, saknar dina inlägg.

Niklas (Nyfiken på mat) sa...

Gud va härligt och vilket underbart vacker båt!! Blir riktigt avundsjuk! =)

tina sa...

Hoho! Kom tillbaka snart!

Lena sa...

Ja, nu är ju sommaren slut så var är du?

Stefan sa...

Hörru fröken Dill, nu tycker jag din eminenta blogg legat i träda alldeles för länge. Kan man räkna med att du återupptar skrivandet? Jag har alltid gillat den. Skarpt!

Åsa sa...

Hallååååå? Här kommer glada tillrop från västkusten!
Nu när sommaren sjunger på sista valsen antar jag att du har en del att skörda från trädgården osv och hoppas allt är bra och du njuter.

Annars är jag först med att skriva under hur härligt lätt det är att "försvinna" från bloggandet. Man får plötsligt så mkt tid till annat. Har själv svårt att få ihop det.

Det är så jag önskar det är och hoppas verkligen inget galet oförväntat eller tråkigt hänt dig.


Hej så länge!
/åsa

Mikkan sa...

Fröken fröken, kommer du nånsin komma tillbaka? Det hade ju varit så himla flott att se att du äter, lever och mår bra. :D

Stefan sa...

Jag håller med Mikkan m fl. Det är mycket, mycket roligare att följa matbloggvärlden om Fröken Dill är aktiv i den. Miss u miss!

Kocken sa...

Jag håller med föregående talare!

Mrs M sa...

Hej! Jag undrar om det är okej att jag lånar bild och recept från ditt inlägg om efterrätten med Hallonmousse & chokladbrownie? Naturligtvis skriver jag att jag har lånat bilden från dig!
Mvh Mimmi

Anonym sa...

Fröken Dill, jag har en utmärkelse till dig, om du vill vara snäll och titta in till mig.

Vintervita Värmlandshälsningar/Mimmi

Viktoria sa...

Ja kära fröken Dill, nu är det inte sommar längre. Vore kul läsa nåt mer av dej snart.

Millan sa...

Här är en till som saknar dina uppdateringar!

Postgårdsromantik sa...

Hallå fröken Dill, vart har Du tagit vägen?