söndag 13 oktober 2013

Äntligen!


Tystnaden här inne beror inte bara på jobb. Efter sju år tillsammans har J och jag äntligen köpt en gemensam lägenhet!!!

Helt oväntat, vi har ju letat i flera år, men inte riktigt hittat det vi vill ha och så plötsligt dyker den oslipade diamanten upp. Ett riktigt renoveringsprojekt på 65 kvadrat centralt i Gröndal + en arkitektkollega till mig som har bra köksidéer + min kompis man som är en verkligt duktig snickare och kan realisera alla idéer - kan det bli bättre?

Vi ska inte flytta ännu på många månader men ruschen för att sälja våra nuvarande lägenheter har börjat.

9 kommentarer:

Red Scream sa...

Ah, grattis! Härligt med renoveringsobjekt, då får man ta tag i sin kreativa sida och så får man det (oftast) som man själv vill ha det. Kul! :-)

Malin sa...

Grattis!
Så befriande trevligt när sökandet bär frukt.
Det är så intressant att se hur olika val vi människor gör. Vi hittade vår gård med Skånelänga, lada, maskinhall, växthus+pool på 140kvm mm totalt 650 kvm byggnader för 2,7 mkr samtidigt som en vän i Stockholm hittade en drömlägenhet för samma pris men "några" kvm mindre. Lyckliga på var sitt håll förstås.
Ert projekt låter verkligen som en renoveringsdröm.
Stort lycka till!
Malin

Tant Russin sa...

Åh vad spännande - en får ta å gratulera!
Gröndal, där har jag varit ett par gånger - himla trevligt tycker jag.

Fröken Dill sa...

Red Scream; Massa tack! Det känns nästan overkligt. Jag som alltid haft gamla opraktiska kök ska få ett helt nytt. 20 kvadratmeter stort är det också - EONER av plats!

Malin; Tack! ja, priserna är helt galna här i stan. Tyvärr vägrar J flytta utåt landet och vi har ju familj, jobb och vänner här så vi stannar nog.

Tant Russin; Kul att du har varit i Gröndal. Tidigare var det okänt till och med av Stockholmarna själva, men under de senaste åren har fler och fler fått upp ögonen för stadsdelen som faktiskt är lite som en egen söt liten småstad, alldeles intill den stora staden.

Lotta sa...

Åh, vad kul och spännande! Grattis! Ser jättefint ut redan nu :-)Lycka till med försäljning och sen renovering. Det blir en lång resa...

En fråga som hör till ditt senare inlägg. Picard. Har de andra produkter som är bra förutom ärtorna? Hör ibland att de ska ha så fantastiskt goda desserter bland annat, men jag har aldrig köpt något där ännu.

Mårtenssons kök sa...

Men alltså, grattis till hittandet och inköpet! Vi är också sökande efter nytt boende och har så varit i 5 år nu, men den som väntar på nåt gott:)

Unknown sa...

Grattis vad roligt, Gröndal är verkligen fint!

Åsa sa...

Yay! Så roligt :) Och kakelugn... och trägolv... oh, det kommer bli en rackarns fin lägenhet när ni är klara.
Gröndal, fin del av Sthlm. Ser ni vattnet också? Har vänner som nu bor i Aspudden (det är nära tror jag)

Fröken Dill sa...

Lotta; tack! Picard är fantastiskt, jag har blivit helt beroende. Det gratinerade pilgrimsmusslorna är toppen, liksom de råa havskräftorna och de osaltade fonderna (kalv och kyckling) och såklart den drömgoda sorbetglassen i en pyramid av kulor med olika smaker. Har inte testat några andra desserter, men de ser lockande ut. De asiatiska färdigrätterna (räkdumplings och kycklingspett har jag testat)gillade jag däremot inte, finns mycket bättre på andra ställen!
Mårtenssons, tack! om man inte sitter i sjön vill man att det nya boendet ska kännas RÄTT!
Veronica; stort tack!
Åsa; massa, massa tack, en liten sjöglimt har vi allt, men inte som i min nuvarande lägenhet där man ser hela sjöspegeln bort mot lilla Essingen. DET kommer jag att sakna!