tisdag 14 juni 2011

Bästa rätten på bufféen

Det är mycket nu. Jobb, odlingar, husdjur och snart, snart ska vi resa till Rom!
Underbart! Alla tips på vad man kan göra i den eviga staden är välkomna.

Här kommer ett suveränt buffétips från min arbetskompis T. Den här fläskfilén med sin salsa är god att äta varm, men nästan ÄNNU godare kall.


T:s örtiga marinerade fläskfilé med tomatsalsa

Marinad: rött vin, tomatpuré, olivolja, färska örter, t ex timjan, persilja, vitlök, salt och peppar

Marinera fläskfilé, gärna över natten. Grilla filéen hel eller stek i 200 graders ugn till innertemperatur 65 grader, efter att först ha brynt i panna.


Fräs klyftor av rödlök med hackad vitlök i olivolja. Tillsätt tjocka skivor av goda tomater och krossade tomater. Krydda med curry, lite cayennepeppar, svartpeppar, salt, timjan och en aning socker. Låt puttra till lagom såsighet.


1 kommentar:

Karin W. sa...

Jag bodde högst upp i ett gammalt hus från 14-1500-talet vid torget Campo di Fiore en hel vecka i juni månad 2007. Det lilla torget är ett måste. Charmigt,färgstarkt och pittoreskt. Alla dagar, utom söndagar, pågår här torghandel med bl a färsk frukt, grönsaker, fisk, kryddor och blommor. På eftermiddagarna städas allt undan och hela torget blir en festplats med ett livligt men skönt folkliv. En turistfälla förstås. Här är det dyrt. Smakar det så kostar det.

Trots sin storlek känns Rom litet och intimt. Det är bara att promenera, gata upp och gata ner. Blir du hungrig, ta dig inåt smågränderna. Där finns matställen som inte är så dyra.