tag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post2921928555361903576..comments2024-02-28T12:04:17.619+01:00Comments on Fröken Dills kök: Vacumpackad köttfärs - ett gisselFröken Dillhttp://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-59656759979576968932012-01-13T09:53:42.081+01:002012-01-13T09:53:42.081+01:00Jättebra svar, Fröken Dill. Ska kolla upp hur utbu...Jättebra svar, Fröken Dill. Ska kolla upp hur utbudet av kvarnar ser ut. Tack!Lotta - Två små kökhttp://www.lottakruse.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-60644609549990011292012-01-12T16:23:41.724+01:002012-01-12T16:23:41.724+01:00Lotta, en stor risk att man blir beroende av bra k...Lotta, en stor risk att man blir beroende av bra köttfärs...<br />Erika; inte så svårt, men man ska ju ha grejorna förstås, om J inte hade hållit på med korvtillverkning hade det inte blivit av.<br />Kinna; superbra tips! Stort tack!!!<br />Mårtenssons; härligt, det är verkligen skillnad, ska börja hålla utkik efter extrapris... Vi älskar också den där kaminen, EN orsak till att det är svårt att flytta...<br />Lotta; till vår kvarn finns tre olika malmunstycken. Grovleken är lite en smaksak och så beror det på hur mört köttet är och hur innehållet av fett och senor ser ut. Jag kan tänka mig en grov, rustik köttfärssås med större bitar eller en finare med mer finmalet kött, kanske med en skvätt grädde och ett stänk citron...<br />Vi hade en putsad, mör fin högrev och ville ha lite köttigare burgare (grov malning) men som ändå höll ihop under grillningen (mellanmald färs inblandad). Blev du något klokare? jag känner att jag nästan svamlade till det...<br />Sanna; om man redan har en assistent kan jag verkligen rekommendera att använda den till köttmalning, vildsvinsfärs låter ju galet gott!<br />Ormen; smart, vi ska fyll upp frysen och det är nog smart med lite fetare fläskfärs också så att man kan få de perfekta blandningarna.<br />Ann-Sofie; det låter som en dröm!Fröken Dillhttps://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-52049779255480988982012-01-12T11:16:02.685+01:002012-01-12T11:16:02.685+01:00Tacka vet jag vår lokala eko-kött-bonde. Hur skull...Tacka vet jag vår lokala eko-kött-bonde. Hur skulle det gå utan henne. Jepp, en helt underbar kvinna som kommer körande hem till en med nyslaktade, halva kalvar i egen kylbil.Ann-Sofiehttps://www.blogger.com/profile/03507816421501003725noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-57795756543182739572012-01-12T11:14:47.301+01:002012-01-12T11:14:47.301+01:00Just så som hos Mårtenssons är det hos oss. Bra pr...Just så som hos Mårtenssons är det hos oss. Bra priser, mala, frysa.<br />Vi gör små platta paket så man kan <br />blanda nöt-fläsk som man vill, om man vill.Ormenhttps://www.blogger.com/profile/13534018381278514845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-10724749040184744512012-01-12T09:32:38.665+01:002012-01-12T09:32:38.665+01:00Roligt att läsa det här med att mala färsen själv....Roligt att läsa det här med att mala färsen själv. Sen jag införskaffade min Assistent innan jul är det den tanken som lockar som mest. Just nu har jag några fina grytbitar vildsvinskött i frysen som nog får bli färs :) <br />och som andra också skriver här, risken är att man aldrig vill gå tillbaka till den vakumpackade igen...Sannahttp://www.veckansmiddag.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-77039864123572496962012-01-11T21:48:30.668+01:002012-01-11T21:48:30.668+01:00Jag blir verkligen riktigt sugen på att testa det ...Jag blir verkligen riktigt sugen på att testa det här med att mala själv. När färsen mals 50/50 grov och medel, är det lagom för just burgare? Om du vill använda färsen i en köttfärssås, är det finmalet som gäller då och ingår det olika "munstycken" eller vad det kan heta till köttkvarnen?<br /><br />Nyfiken...Lotta - Två små kökhttp://www.lottakruse.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-68839763158744918312012-01-11T21:47:22.552+01:002012-01-11T21:47:22.552+01:00Jag blir verkligen riktigt sugen på att testa det ...Jag blir verkligen riktigt sugen på att testa det här med att mala själv. När färsen mals 50/50 grov och medel, är det lagom för just burgare? Om du vill använda färsen i en köttfärssås, är det finmalet som gäller då och ingår det olika "munstycken" eller vad det kan heta till köttkvarnen?<br /><br />Nyfiken...Lotta - Två små kökhttp://www.lottakruse.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-74361884561178995472012-01-11T20:36:29.635+01:002012-01-11T20:36:29.635+01:00Maler vår egen oxfärs gör vi sedan länge tillbaka,...Maler vår egen oxfärs gör vi sedan länge tillbaka, det går helt enkelt inte att jämför med vacumpackat. Det lilla som vi köper färdigmalet köper vi på Håkans jobb där de maler direkt till kunden i köttdisken. <br />Vi brukar passa på när det är extrapris på högrev, mala ner och frysa in. <br />Men någon kamin att grilla i, det har vi inte, det vill vi ha!Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-29419449735407175222012-01-11T18:28:52.064+01:002012-01-11T18:28:52.064+01:00En gammal klasskamrat till mig levererar halva och...En gammal klasskamrat till mig levererar halva och kvarts kalvar styckade och klara med massa köttfärs till Stockholm. Vet iallafall att de gjorde det för något år sedan. Är du intresserad kan du höra av dig till Gunilla Aschan http://www.ullalva.se/. Det står att de levererar köttlådor. Vet att de tidigare hade slakteri på gården och hängde köttet så att det var mört.Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-85755646732546251332012-01-11T17:20:08.312+01:002012-01-11T17:20:08.312+01:00Oj, mala sin egen köttfärs. Det skulle jag nog ald...Oj, mala sin egen köttfärs. Det skulle jag nog aldrig ge mig in på. Men det blir ju säkert godare...Erika Skoglyhttps://www.blogger.com/profile/06038903304117707707noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-45260577888785367032012-01-11T13:12:31.941+01:002012-01-11T13:12:31.941+01:00Vet inte om jag törs testa att mala egen köttfärs....Vet inte om jag törs testa att mala egen köttfärs. Tänk om skillnaden är så stor att jag inte vill gå tillbaka :-) <br /><br />Jag använder köttfärs ofta. Gör gärna färsbiffar med olika smaksättningar och tycker att jag lyckas hyfsat med att få dem saftiga och goda men det är klart att smaken lär vara bättre om man maler sitt eget.<br /><br />Tror att du och min bloggvän Andy har en hel del gemensamt här! Han har införskaffat köttkvarn och gjorde just burgare med egenmald färs häromdagen. Det låter onekligen godare. Får suga lite på karamellen om jag kan överge färsen som jag köper nu...<br /><br />Tack för en liten tankeställare!Lotta - Två små kökhttp://www.lottakruse.blogspot.comnoreply@blogger.com