tag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post8888839080803495123..comments2024-02-28T12:04:17.619+01:00Comments on Fröken Dills kök: SjälvplockFröken Dillhttp://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-56848200501487777082009-08-15T23:00:25.221+02:002009-08-15T23:00:25.221+02:00Mums, mums, mums med kronärtsskocka! Håller alldel...Mums, mums, mums med kronärtsskocka! Håller alldeles med dig om lyxen med nypotatis och mitt lilla land här i nyanlagda trädgården har varit en riktig hit. Kommer att sakna mina små primörer så i höst! Hälsningar MimmiMamma Mimmihttps://www.blogger.com/profile/15682895062138277296noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-69420779936725338322009-08-15T16:11:59.340+02:002009-08-15T16:11:59.340+02:00Tja, få var kanske lite otydligt. När vi kört &quo...Tja, få var kanske lite otydligt. När vi kört "matlag" så har jag serverats bondbönor hos dem i olika varianter, alltid supergott. Har aldrig lycktas själv när jag laborerat med mina simpla torkade. <br />Men för mig så är det lyxigt att bli bjuden på det också.Stefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-79637248301874476552009-08-15T09:54:38.973+02:002009-08-15T09:54:38.973+02:00Stefan, vilken lyx att få bondbönor. Det finns säk...Stefan, vilken lyx att få bondbönor. Det finns säkert flera sätt att ta hand om dem men jag brukar slänga de spritade bönorna i kokande vatten helt kort och sedan skära ett snitt och trycka ut dem ur skalet ungefär som man gör med mandel.<br />Anna, prova att sätta potatis nu i höst! Jag lyckades med julpotatis förra året och du har ju ännu mildare klimat.<br />Hälsar fröken DillFröken Dillhttps://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-48351734605941011192009-08-15T09:22:15.714+02:002009-08-15T09:22:15.714+02:00Off topic. Jag intog gourmetmiddag igårkväll. En s...Off topic. Jag intog gourmetmiddag igårkväll. En skål vitkålssallad, tre st Snickers och en påse Cheese Doodles. Intaget med ett billigt rödvin, Montepulciano d'Abruzzo. Hade jag skippat Snickers, Doodles och vin så hade det nästan varit hälsokost. Inser jag. ;-]Stefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-61199664446048431692009-08-15T09:16:42.841+02:002009-08-15T09:16:42.841+02:00Vilka fina kronärtskockor, kan tänka mig att de va...Vilka fina kronärtskockor, kan tänka mig att de var supergoda! Mysigt med självplock. Tänkte prova odla potatis i en säck på balkongen nästa år. Och då min favoritsort, Snöboll :-) Ha en skön lördag! //AnnaAnnahttp://www.gourmetodling.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-46459373095757726492009-08-15T08:49:50.735+02:002009-08-15T08:49:50.735+02:00Nu blir jag fundersam ... skall man skala bondböno...Nu blir jag fundersam ... skall man skala bondbönorna? Jag brukar få supergoda, hemodlade bondbönor när jag besöker en granne. <br /><br />Själv har jag bara köpt torkade som jag blötlagt och kokat. Fast de blir både sega och lite fadda i smaken. Får inte riktigt till det. Kan du ge mig tips innan jag läst alla internetsidor jag kan finna i ämnet.<br /><br />Baljväxter är annars min passion i köket. En sallad på hemkokta kidney, rödlök, vitlök med olja och vinäger och massor av persilja är ju bara så gott ...Stefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.com