tag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post7542298016412838639..comments2024-02-28T12:04:17.619+01:00Comments on Fröken Dills kök: Mormor och morfarFröken Dillhttp://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-86406145664842698432010-02-10T07:01:43.661+01:002010-02-10T07:01:43.661+01:00Anna; det är först senare i livet som man upptäcke...Anna; det är först senare i livet som man upptäcker vilken kunskap den äldre generationen hade. TUR att en del finns nedskrivet!<br />Monkan; jag lagade inte jättemycket mat hemma, men hela tiden fanns suget och en av de bästa sakerna med att flytta hemifrån var ett EGET KÖK!<br />Anna; det låter inte alls som dålig mat!<br />Jessica; jag tycker själv att det är spännande. Har en del anteckningar, men måste fråga min mamma om mer!<br />Mimmi; den äldre generationen kunde verkligen ta hand om råvarorna.<br />Åsa; matintresse i familjen måste vara största källan till eget matintresse!<br />Annika; här ska lagas tortillas!<br />Linn; visst var de fina! Mormor fortsatte att vara smal som en tråd, men morfar blev med tiden tämligen smällfet! Lite motion hade nog inte skadat...<br />Hälsar fröken DillFröken Dillhttp://www.frkdill.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-65575146446185440412010-02-04T12:22:37.976+01:002010-02-04T12:22:37.976+01:00Härligt! Fin bild på M & M också!!Härligt! Fin bild på M & M också!!Ja tackhttps://www.blogger.com/profile/05122902408380500363noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-55524503664141832042010-02-04T00:01:50.547+01:002010-02-04T00:01:50.547+01:00Otroligt kul läsning! Ska bli spänande läsning. Ta...Otroligt kul läsning! Ska bli spänande läsning. Tack för att du delar med dig!<br />Jag fick förresten ett svar på både din och moin fråga om recept på mjuka tortillas. Finns tydligen ett på "Mimmis mat". LÄnken finns i en kommentar under quesadillas-inlägget hos mig (är trött och orkar inte kopiera...).Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-2145490642911293992010-02-03T19:11:46.591+01:002010-02-03T19:11:46.591+01:00Intressant! Det är nog inget ovanligt att många av...Intressant! Det är nog inget ovanligt att många av de som gillar att laga mat, testar och prövar sig fram, har nog fått vara med i köket som yngre. Jag har absolut min mamma att tacka för alla timmar jag spenderar vid köksbänken. Såklart har jag med åren skaffat andra kockar och inspiratörer på olika håll men hon har bidragit i starten om man säger så. <br /><br />Kul att få läsa fortsättningen!Åsahttps://www.blogger.com/profile/13180214708975848360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-12033739997109304282010-02-03T14:45:18.660+01:002010-02-03T14:45:18.660+01:00Vilket supertrevligt initiativ - ser redan fram em...Vilket supertrevligt initiativ - ser redan fram emot kommande inlägg! Hade själv en fantastiskt duktig matmormor från Österlen som varken sparade på grädden eller smöret. Allt var alltid supergott - inte undra på med de härliga "äkta" ingredienserna som de lärt sig laga mat på. Gud förbjude ett halvfabrikat i mormors kök.Mamma Mimmihttps://www.blogger.com/profile/15682895062138277296noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-77885728181682694872010-02-03T13:48:50.811+01:002010-02-03T13:48:50.811+01:00WOW, vårda recepten väl! Vilken guldgruva! Ska bli...WOW, vårda recepten väl! Vilken guldgruva! Ska bli kul (som vanligt) att läsa dina inlägg framöver.Jessicahttp://familjensundberg.se/blog/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-71120972433746663492010-02-03T10:45:35.477+01:002010-02-03T10:45:35.477+01:00Själv har jag inget sånt matintresse i släkten, äv...Själv har jag inget sånt matintresse i släkten, även om min mor hellre skulle dö än köpa fiskpinnar ("sockerkaka" hör jag henne väsa föraktfullt mellan tänderna), burkravioli eller annat hel/halvfabrikat. Jag är uppvuxen på potatis och fläskkotletter, potatis och kyckling, potatis och falukorv, ugnspannkaka samt spagetti och köttfärssås.<br /><br />Däremot blev vi syskon mer eller mindre tvingade att delta i hushållsarbetet, jag har minnen av att stå ensam i köket medan min mor låg i soffan i vardagsrummet och halvskrikandes pytsade ut instruktioner. Det var bra. Bevisligen lärde jag mig laga mat.Annahttps://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-40167952808526730012010-02-03T09:26:47.186+01:002010-02-03T09:26:47.186+01:00Precis som du hade jag en fantastisk matmormor,hon...Precis som du hade jag en fantastisk matmormor,hon har lärt mig väldigt mycket. På sin tid hade hon betalande matgäster varje dag. Min mamma lagade jättegod husmanskost och jag har fått hjälpa till sen liten då lär man sig automatisktMonkanhttps://www.blogger.com/profile/05066202394343254417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-43875875175137008782010-02-03T07:18:53.895+01:002010-02-03T07:18:53.895+01:00Jätteintressant och härligt matglada mormor & ...Jätteintressant och härligt matglada mormor & morfar. Och att min i sin mest tonårsupproriska tid inte hade lust att lära sig laga mat av mormor (dötrist då) - men mormor lärde motsträviga mig baka bröd och knåda deg och jag fick 5:a i hemkunskap. :-) Min mamma gick också på hushållsskola och gör världens godaste husmanskost. ;-)<br />Kul att följa mormor & morfars mat!Annahttp://www.gourmetodling.comnoreply@blogger.com