tag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post7422914354046037719..comments2024-02-28T12:04:17.619+01:00Comments on Fröken Dills kök: GI-fierad pastaFröken Dillhttp://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-33257413079540736462009-11-28T22:33:09.219+01:002009-11-28T22:33:09.219+01:00Jag har en svarv och den är högt älskad!
Av fröken...Jag har en svarv och den är högt älskad!<br />Av fröken DillFröken Dillhttps://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-4810306641253348342009-11-11T19:48:51.170+01:002009-11-11T19:48:51.170+01:00Kul med manicker. den verkar bra. Jag använder ren...Kul med manicker. den verkar bra. Jag använder renée voltaires svarv till massor med olika saker, bla zucchinispaghetti. Bra kulklapp för mattokiga ;-)Anna Bhttp://www.skafferiet.taffel.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-31096665297652087172009-11-11T12:08:21.567+01:002009-11-11T12:08:21.567+01:00Pasta är gott! Jogga är tråkigt!
Tycker fröken Dil...Pasta är gott! Jogga är tråkigt!<br />Tycker fröken DillFröken Dillhttps://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-2551461653836085992009-11-11T11:43:29.552+01:002009-11-11T11:43:29.552+01:00Håller så med! Jag skyller alla mina överflödiga k...Håller så med! Jag skyller alla mina överflödiga kilon på hedelig vit pasta.Husmodernhttps://www.blogger.com/profile/03826662030117588246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-26624477661463320602009-11-11T10:52:12.916+01:002009-11-11T10:52:12.916+01:00Låter som jag måste prova De Cecco-pastan när fler...Låter som jag måste prova De Cecco-pastan när flera framhåller den. Särskilt när det finns så mycket dålig, billig pasta nuförriden. Det första man känner är att konsistensen är så märklig, degig.Stefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-65960867025388613982009-11-11T10:27:52.558+01:002009-11-11T10:27:52.558+01:00Det värsta jag ätit var någon slags dinkel-pasta, ...Det värsta jag ätit var någon slags dinkel-pasta, den blev totalt slemmig i konsistensen och rent äcklig.<br />Mitt favoritmärke av pasta är helt klart De Cecco, men den kan vara svår att hitta. Men jo det är inte fullkorn, utan semolina som är bara innersta kärnan av durumvetet så klart långt från fullkorn ja =DEmil O.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-17954764639888490652009-11-10T13:34:11.528+01:002009-11-10T13:34:11.528+01:00Ser hur gott ut som helst! :-) Min favorittorkade ...Ser hur gott ut som helst! :-) Min favorittorkade pasta är de Cecco! Så långt från fullkorn man kan komma ;-)<br /><br />http://www.dececco.it/Annahttp://www.gourmetodling.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-9646314422241625882009-11-10T10:43:22.955+01:002009-11-10T10:43:22.955+01:00Bild kommer!Bild kommer!Fröken Dillhttp://www.frkdill.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-90255091931774478072009-11-10T10:31:01.776+01:002009-11-10T10:31:01.776+01:00P.S.
Kan du inte visa en bild på verktyget?P.S. <br />Kan du inte visa en bild på verktyget?Stefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-79563887537777906132009-11-10T10:30:43.347+01:002009-11-10T10:30:43.347+01:00Jag var övertygad om att du menade en mandolin när...Jag var övertygad om att du menade en mandolin när du berättade om nya manicken. Och så var det en rakhyvel... <br />Fullkornspasta testade vi en gång -det var första gången det det blev pasta över i detta hemmet. Nu använder vi oftast Barillas Pappardelle om vi inte väljer att göra egen pasta.<br />Hälsningar från<br />SkogsevaSkogsevahttps://www.blogger.com/profile/09614168992468072260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-22993779959528064622009-11-10T10:30:18.725+01:002009-11-10T10:30:18.725+01:00Jag fick tips av en bekant, G som dessutom är ital...Jag fick tips av en bekant, G som dessutom är italienare , att testa Kungsörnens linguine. Det är en fullkornspasta. Den avvek faktiskt positivt både när det gäller konsistens och smak från de flesta andra fullkornspastor (har dock inte läst innehållsförteckningen). Å kidzen gillar den. <br /><br />Men jag håller med, vanlig Barilla är den bästa pastan jag hittat på hyllorna i butikerna. Tyvärr finns den inte längre överallt eftersom Zeta (tidigare Barilla-distributören i Sverige) har tagit över en stor del av hyllutrymmet i butikerna. <br /><br />Därför har jag (efter ganska lång träning) hittat ett sätt och rätt verktyg för att på kort tid själv göra min egen pasta. Tidigare tyckte jag inte det var värt besväret, men bara man skippar pastamaskinerna så går det jättebra. För mig tar det mindre tid än att slänga mig i bilen och köra till ICA, om jag inte räknar degens vilotid i kylen. Men det är ju inte bortkastad tid. Då gör man sallad eller sås. Igår tog jag t ex och gjorde en sås på gammal räkfond från frysen, finhackad lök, kryddor och grädde. Jag hade inte så mycket mer än lök i förrådet och var för slö för att dra iväg till butiken.Stefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-66444618485517337692009-11-10T09:18:03.992+01:002009-11-10T09:18:03.992+01:00Hej Jessica! Varmt välkommen hit. En mandolin är s...Hej Jessica! Varmt välkommen hit. En mandolin är säkert perfekt, men jag har ett lite mindre redskap som ser ut ungefär som en rakhyvel.<br />Lyxpiraya; Trist men sant, alternativen är inte goda. Köpte dinkelspagetti för 38 kr. Den smakade ingenting och var helt omöjlig att koka al dente. Det går bort!<br />Tycker DillenFröken Dillhttp://www.frkdill.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-39367286774950733522009-11-10T08:57:48.975+01:002009-11-10T08:57:48.975+01:00Tack!
Antligen någon som säger sanningen om fullko...Tack!<br />Antligen någon som säger sanningen om fullkornspasta . Jag äter hellre vanlig med morots och zuchinnin strånkar i ;)Livet på den mörka sidanhttps://www.blogger.com/profile/00470100294240218169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1429835403344789630.post-48557630391444846512009-11-10T07:17:29.826+01:002009-11-10T07:17:29.826+01:00Hej,
Är det en mandolin du menar :-) ?!
Har prec...Hej,<br /><br />Är det en mandolin du menar :-) ?!<br /><br />Har precis hittat din blogg!<br /><br />Hälsningar,<br />JessicaJessicahttp://familjensundberg.se/blog/noreply@blogger.com